Grad Rab ove godine jača ponudu i obilježava 130. obljetnicu organiziranog turizma

Grad Rab Obljetnica Turizma

Grad Rab i općina Lopar na otoku Rabu ove se godine mnogim investicijama u infrastrukturu, okoliš i turističku ponudu pripremaju za turističku sezonu i jesensko obilježavanje 130. obljetnice organiziranog turizma, istaknuli su u Zagrebu predstavnici Raba i Lopara, koji očekuju još jednu dobru turističku godinu. "Od 2015. u gradu Rabu pripremamo razvojne i investicijske projekte, koji ove godine kreću u realizaciju u iznosu višem od 50 milijuna kuna, od obnove škola, do uređenja plaža. Puno ulažemo i u manifestacije koje će nam, nadamo se, i ove godine privući veliki broj posjetitelja", rekao je gradonačelnik Nikola Grgurić.

Istaknuo je kako je važno i da su prošle godine proglašeni drugim gradom u Hrvatskoj po povlačenju novca iz EU fondova po stanovniku, a sada su dobili još osam milijuna kuna za infrastrukturu u radnoj zoni.

Najavio je da će ove godine pojačati povezanost otoka Raba trajektima i katamaranima s hrvatskim otocima i kopnom te s Italijom, a nada se da će se ponovno uspostaviti i hidroavionska linija.

Direktorica Turističke zajednice grada Raba Ivana Matušan i gradonačelnik Nikola Grgurić ističu da Rab nudi raznoliki smještaj i druge sadržaje, a posebno ističu pješčane plaže i čisto more te razne manifestacije, od ljetne Rapske fjere do karnevala koji počinje ovih dana.

"Grad Rab zajedno s općinom Lopar 2018. godinu završio je s oko dva milijuna noćenja, što je bio plus od jedan posto u odnosu na 2017. Ove godine ne očekujemo neko veće povećanje turističkog prometa, nego prije svega zadržavanje lanjskih brojki, što smatramo i održivim, ali svakako vjerujemo u bolju predsezonu i posezonu jer za ta razdoblja najviše ulažemo i pokušavamo osmisliti programe koji će privući goste", rekla je Matušan.

Načelnik općine Lopara Josip Borić rekao je da se u toj maloj općini, s 1200 stanovnika, na godinu u desetak tisuća smještajnih jedinica ostvari oko 750 tisuća noćenja. "To je veliki izazov za odraditi, ali uspijevamo i zato što nemamo demografsku depopulaciju i otok živi cijele godine", istaknuo je.

Na predstavljanju rapske ponude i manifestacija za ovu godinu bili su i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić te pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić, predstavnici Draških belih maškara, maškare iz Lopara te Pučki pjevači s Raba. 

(Hina/FaH)

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.