Predsjednik Vlade Plenković na polaganju vijenaca u povodu Dana oružanih snaga

MIROGOJ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Mirogoj, u povodu Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, odao je počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te braniteljima i svima koji su dali svoje živote za slobodu i samostalnost Hrvatske. Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

"Pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske čestitam Dan OSRH i izražavam zahvalnost za sve što čine za Hrvatsku. Hrvatska vojska je ponos našeg naroda i danas nastavlja tradiciju naših branitelja iz Domovinskog rata. Hrvatska vojska je moćna i respektabilna te je jamac mira i sigurnosti u našoj Hrvatskoj'', istaknuo je u izjavi medijima ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević nakon polaganja vijenaca.  
Dodao je da današnji dan podsjeća na prošlost Hrvatske vojske s kojom se moramo ponositi. "Ona je jamac mira i sigurnosti", naglasio je. U povodu Dana oružanih snaga Republike Hrvatske, predsjednik Vlade Andrej Plenković položio je zajednički vijenac u ime Republike Hrvatske, s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem i izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske Zrinkom Petenerom kod spomenika „Glas hrvatske žrtve – Zid boli“, zatim kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata, na grobnici prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskoga rata na Krematoriju.
 
''Polaganjem vijenaca prisjećamo se svih poginulih suboraca, prijatelja, branitelja, ratnih načelnika Glavnog stožera, predsjednika Tuđmana kao vrhovnog zapovjednik te Gojka Šuška kao ratnog ministra obrane. Na taj način odajemo im priznanje i počast, a vjerujem kako će to postati dobra i stalna tradicija Hrvatske vojske. Hrvatska vojska ide dalje svojim tijekom zahvaljujući prije svega ljudima i povećanom proračunu. Postojeće sposobnosti čuvamo i dograđujemo, a nabavom nove opreme  i modernizacijom povećat ćemo određene sposobnosti hrvatske vojske koja je bila i bit će jamac sigurnosti za sve građane Republike Hrvatske'', kazao je Šundov.
 
Izvor: Hina / Vlada

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.