Predsjednica svojim dolaskom uveličala proslavu Dana grada Novog Marofa

PREDSJEDNICA U NOVOM MAROFU

U povodu Dana grada i „Antunova v Marofu“ predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Novi Marof gdje se susrela s građanima i predstavnicima gradske vlasti. Predsjednica je u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' razgledala izložbu Dječjeg vrtića Novi Marof 'Zajedno u različitosti', kojom su mali polaznici i njihove odgojiteljice prikazali različitosti odgojno-obrazovnog rada svih odgojnih skupina, od onih najmlađih koji imaju tek godinu dana, do onih koji će uskoro prvi put sjesti u školske klupe.

„Na poziv gradonačelnika, Siniše Jenkača, došla sam u Novi Marof već drugi put i doista je sjajno biti ovdje. Prekrasan je bio doček koji su mi priredila dječica svojim pjesmicama, recitacijama i ovom izložbom, ali lijepo je biti i u društvu odraslih Marofčana. Priroda je prekrasna, ljudi su divni i uvijek mi je zadovoljstvo biti ovdje“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović, izrazivši žaljenje zbog kratkog boravka u Novom Marofu.

Predsjednicu je, uz brojne Novomarofčane, dočekao gradonačelnik Siniša Jenkač, a uz njega bila je i Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

„Iznimno nam je drago što nam je rođendan grada došla čestitati i naša predsjednica i bar nakratko se družiti s našim građanima koji su se okupili u doista velikom broju kako bi je pozdravili. Na ovaj ćemo način zaokružiti jedan dio događanja u Novom Marofu, a nastavit ćemo u četvrtak, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika našeg grada. Tog će se dana održati blagoslov djece i ljiljana, procesija središtem grada te svečana koncelebrirana sveta misa, ali tu su i brojna druga događanja koja će potrajati sve do kraja lipnja“, istaknuo je gradonačelnik Jenkač. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.