Čestitka Predsjednice - Neka nam živi naša jedina i vječna Hrvatska!

zastave

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je u svojoj čestitci u povodu Dana državnosti - Neka nam živi naša jedina i vječna Hrvatska! - Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani! Ponosno i radosno čestitam vam Dan državnosti Republike Hrvatske!

U povijesti hrvatskoga naroda 25. lipnja 1991. jedan je od najvažnijih datuma.Donošenje Ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske značio je ne samo konačan državnopravni raskid veza s republikama bivše Jugoslavije nego i izlaz iz višestoljetne vezanosti Hrvatske za složene državne zajednice.Ime hrvatske države konačno je i zauvijek upisano na politički zemljovid svijeta!

S posebnim poštovanjem spominjemo se danas našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana, koji je odlučno poveo hrvatski narod u stvaranje neovisne države, i naših branitelja koji su je obranili od velikosrpske agresije i oslobodili u Domovinskom ratu. Ta pobjeda označila je  konačno dovršenje djela naše povijesne borbe za suverenu i samostalnu hrvatsku državu.

Drage Hrvatice i Hrvati, dragi hrvatski državljani, Hrvatska je iz dana u dan sve poznatija u svijetu po mnogim uspjesima. A to je zahvaljujući prije svega vama, svojim jedinstvenim ljudima. Ostvarujmo i dalje svoju državu domovinom blagostanja, sigurnosti i ponosa. I proslavimo ovaj veliki dan radosno i ponosno! Zaslužili smo! Neka nam živi naša jedina i vječna Hrvatska! 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.