Deseci tisuća vjernika na 38. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju

Deseci tisuća vjernika na 38. godišnjicu Gospinih ukazanja u Međugorju

Više desetaka tisuća katoličkih vjernika stiglo je utorak Međugorje gdje se prije 38 godina, po tvrdnjama šestero vidjelaca, ukazala Gospa i koje je postalo svjetski poznato odredište u kojemu je ove godine Sveta Stolica prvi put dopustila organizirana hodočašća nakon što je za apostolskog vizitatora imenovan poljski nadbiskup Henryk Hoser.

Brojni vjernici iz BiH, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Austrije, Poljske, ali i cijeloga svijeta, a među njima je velik broj noću stigao pješice, u utorak u Međugorju sudjelovali su u molitvama, na misama i pobožnostima te su se križnim putem uspinjali na brdo Crnica gdje se Gospa prvi put ukazala šestero djece prije 38 godina.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota izjavio je da je ova godina posebna zbog odluke Svete Stolice o imenovanju apostolskog vizitatora te dopuštanju organiziranih dolazaka hodočasnika.

- Papina odluka je doprinijela da Međugorje dobije malo drukčiji status, rekao je župnik Šakota.

Ranijih godina nisu bila dopuštena organizirana hodočašća u Međugorju, a od ove godine nakon odluke Svete Stolice biskupije mogu organizirati dolaske u ovo mjesto.

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/523370/deseci-tisuca-vjernika-na-38-godisnjicu-gospinih-ukazanja-u-meugorju

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.