VIDEO: Evo gdje je bio papa Pavao VI. u trenutku kada je prvi čovjek sletio na Mjesec

papa

“Gledam ti nebesa, djelo prstiju tvojih, mjesec i zvijezde što ih učvrsti…”

Na dan 21. srpnja, prije točno 50 godina papa Pavao VI. je posjetio vatikanski astronomski opservatorij kako bi promatrao prvo slijetanje čovjeka na Mjesec. Najprije je teleskopom promatrao Mjesec, a nakon toga je preko televizora gledao slijetanje. Naposljetku je astronautima čestitao na ovom velikom uspjehu, donosi Rome reports.

Malo je poznato da su astronauti sa sobom ponijeli poruke najvažnijih svjetskih državnika. U ime pape Pavla VI. su nosili Psalam 8 u kojem piše: “Gledam ti nebesa, djelo prstiju tvojih, mjesec i zvijezde što ih učvrsti, pa što je čovjek da ga se spominješ, sin čovječji te ga pohodiš?” Papa Pavao VI. je nekoliko dana prije nedjeljni nagovor posvetio misiji Apollo 11.

Rimski pape i astronauti su nakon ovoga uvijek bili u kontaktu. Papa Benedikt XVI. je 2011. godine blagoslovio dvanaestero astronauta, koji su kružili oko Zemlje. Bio je to prvi papinski poziv u svemir.

Papa Franjo je istu stvar ponovio 2017. godine, a nekoliko mjeseci kasnije astronauti su mu donijeli autentično i personalizirano svemirsko odijelo.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/video-evo-sto-je-papa-pavao-vi-radio-u-trenutku-kada-je-prvi-covjek-sletio-na-mjesec/

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.