Priređeni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, Varaždinska županija pri samom vrhu Hrvatske po broju darivanja

Priređeni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, Varaždinska županija pri samom vrhu Hrvatske po broju darivanja

U Županijskoj palači u Varaždinu  priređeni je tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi te predstavnike Društava Crvenog križa iz Varaždina, Novog Marofa, Ludbrega i Ivanca. Tom prigodom se zamjenik župana zahvalio  ljudima koji svoju krv daruju već godinama, a samome prijemu su nazočili i  pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat, ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac te voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin, dr.med.

Zahvaljujući se dobrovoljnim darivateljima zamjenik župana je naglasio njihovu plemenitost i humanost.

Svake godine na ovaj način zahvaljujemo se i odajemo priznanje ovim plemenitim ljudima. Danas sam izuzetno ponosan što živim u Varaždinskoj županiji u kojoj građani imaju izuzetno razvijenu svijest o darivanju krvi. Godišnje se redovito prikupi oko 12 tisuća doza krvi što nas svrstava u sam vrh u Hrvatskoj. Višestruki darivatelji su zapravo jedna velika inspiracija svima nama, jer uvijek trebamo i nove darivatelje i želimo mlade potaknuti na taj prvi korak, a onda je dalje lakše. Koristim priliku da se zahvalim i Društvu Crvenog križa Varaždinske županije na aktivnostima te jedno velika hvala i svim djelatnicima Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na čelu s doktoricom Jaklin na savjesnom obavljanju posla te trudu i angažmanu – rekao je zamjenik župana Vugrin.

Na prijemu se zamjeniku župana zahvalio  ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac istaknuvši pritom zaista veliku ulogu i značaj darivanja krvi.

Vi dragi darivatelji darujući krv, metaforički rečeno sadite stablo u čijem hladu nećete uživati Vi nego netko drugi. Darujete krv koja je potrebna mnogim ljudima i nekima spašava život. Hvala vam na tome , budite ponosni na sebe- rekao je Nebojša Buđanovac.

Voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin Gordana Jaklin, dr.med je spomenula kako u varaždinskoj bolnici gotovo svakodnevno ima veliki broj darivatelji krvi, otprilike 35 darivatelja na 1000 stanovnika što znači da je bolnica pri samom vrhu Hrvatske po broju darivanja.

-Ja ovom prilikom doista zahvaljujem svim našim darivateljima krvi jer zahvaljujući njima Opća bolnica Varaždin uvijek ima dovoljno zaliha. Ako se slučajno dogodi nestašica u nekoj krvnoj grupi, darivatelji se vrlo rado odazovu na naše pozive i velika im hvala jer bez njih se brojni ljudi i mnogi naši pacijenti ne bi mogli liječiti – naglasila je doktorica Jaklin.

Prije samog prijema, zamjenik župana Vugrin i resorna pročelnica Horvat posjetili su Odjel za transfuzijsku medicinu u Općoj bolnici Varaždin, porazgovarali s darivateljima te osobljem odjela kao i ravnateljem Opće bolnice Nenadom Kudelićem, dr.med.

Iako je ranijih godina zamjenik župana Vugrin darivao krv, danas zbog određenih manjih zdravstvenih smetnji to nije mogao ali je to učinila pročelnica Lovorka Horvat

Meni je ovo deveti put da darujem krv i podržavam ovu akciju. Pozivam sve građane Varaždinske županije da se isto tako pridruže darivanju. Mislim da je to prije svega humano, moramo jedni drugima pomagati – zaključila je Lovorka Horvat.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.