Kineska Nova godina ili Proljetni festival pada na dan 12. veljače, u znaku je bivola

Kineska Nova godina

Kineska Nova godina ili Proljetni festival pada na dan 12. veljače, a 2021. godina je u horoskopskom znaku bivola. Proslava počinje 11. veljače, kada odlazi stara godina koja je bila u znaku štakora, a Kini i svijetu zbog pandemije koronavirusa donijela je puno nevolje.

Kineski astrolozi vjeruju da je godina bivola godina prosperiteta, a kako će se proslaviti?  Naravno bit će to uz puno glazbe, plesa, tradicije, pirotehnike, vatrometa i igre svjetla uz pomoć novih tehnologija, a Kineski radio na hrvatskom jeziku  http://croatian.cri.cn/ objavio je kako će se slaviti u Pekingu:

- Kada vatrometi rasvijetle nebo, započinje doček godine bivola. Gala festival za Blagdan proljeća, pokrenut 1983., u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda zapisan je kako najgledaniji svjetski TV program. Bez obzira gdje ste, 11. veljače 2021. nam se pridružite u najvećem globalnom TV događaju i svjedočite kreativnom duhu kineske nacije.

Četiri dana prije večeri prije Proljetnog festivala, u nedjelju je u Pekingu održana četvrta zajednička proba Gala za Proljetni festival 2021. Kineska Nova godina Gala proljetnog festivala kineske medijske grupe sadrži tradicionalnu kulturu, običaje i nove tehnologije. Četvrta proba usredotočila se na neprimjetnu vezu između svih izvedbi i značajno poboljšala cjelokupnu stručnost, suradnju i tečnost programa.

Očekuje se da će broj programa s komičnim dijalozima biti najveći u povijesti na ovogodišnjoj Gala za proljetni festival. Novi izvođači donijet će svjež zrak, a mnogi od njih dolaze s prestižnih lokalnih sveučilišta. Na pozornici će nastupiti i istaknuti umjetnici, uključujući Zhu Mingying, Yang Hongji i Jiang Dawei. Izvedbe borilačkih vještina i kreativni programi oduševit će poglede publike najnovijom tehnologijom.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.