Mobileye i SIXT planiraju novu robotaxi uslugu – autonomnu taxi vožnju u Münchenu kao pilot projekt već u 2022.

Mobileye i SIXT planiraju novu robotaxi uslugu – autonomnu taxi vožnju u Münchenu kao pilot projekt već u 2022.

Mobileye i SIXT planiraju novu robotaxi uslugu – autonomnu taxi vožnju. Očekuje se da će usluga taxi vožnje bez vozača  početi s pilot projektom u Münchenu 2022. godine.

 U IAA Mobility-u, izvršni direktor Intela Pat Gelsinger i su-izvršni direktor Sixt SE-a Alexander,  u Sixt su najavili suradnju kako bi ponudili robotaxi usluge bez vozača u Münchenu od sljedeće godine. Robotaxi usluga biti će dostupna pomoću aplikacije Moovit ili integrirana u SIXT App aplikaciju za vožnju, iznajmljivanje vozila i dijeljenje automobila.

 Alexander Sixt, jedan od izvršnih direktora Sixt SE: „Ova strateška suradnja je sljedeći korak u proširenju naše integrirane platforme za mobilnost ONE te naglašava evoluciju naše tvrtke prema pružanju inovativne i digitalne mobilnosti. Mi ćemo sa zadovoljstvom iskoristiti izvanredno tehnološko vodstvo Mobileyea te pružiti mobilnost bez vozača korisnicima u Njemačkoj i šire. ”

Izvršni direktor Intela Pat Gelsinger i doizvršni direktor Sixt SE, Alexander Sixt najavili su suradnju na području autonomne usluge prijevoza u Münchenu 2022. godine. Suradnja između Intelove podružnice Mobileye i SIXT -a, vodeće međunarodne tvrtke davatelja usluga mobilnosti sa sjedištem u Njemačkoj, također teži povećanju usluge dijeljenja vožnje bez vozača u Njemačkoj i drugim europskim zemljama kasnije u ovom desetljeću.

Vozači će moći pristupiti usluzi putem aplikacije Moovit kao i putem aplikacije SIXT App. Autonomna ponuda “robotaxi” bit će uključena u mobilnost tvrtke SIXT, putem njihove platforme “One”, koja u samo jednoj aplikaciji kombinira proizvode za vožnju, a također za iznajmljivanje automobila, dijeljenje automobila i višetjednu odnosno višemjesečnu pretplatu na automobile. Integriranjem usluga partnerima za suradnju poput Mobileye, ONE mobilna platforma daje SIXT-ovim korisnicima diljem svijeta pristup više od 200.000 vozila, 1.500 partnerskih suradnji, oko 1,5 milijuna vozača, a uskoro čak i usluge - robotaxi.

Opcija autonomnog robotaxija bit će dio usluge “SIXT ride” poručio je Aleksandar Sixt. Mobileye je također predstavio vozila koja će biti proizvedena s oznakama MoovitAV i SIXT. Ovo je prvi put da je Mobileye javno prikazao svoj potpuno integrirani sustav za samostalnu vožnju, poznat kao Mobileye Drive ™, u vozilu koje će se koristiti za komercijalnu vožnju bez vozača.

Nedavno usvojeni zakon o autonomnim vozilima (AV) dopušta uključivanje vozila bez vozača na njemačke ceste, čime je Mobileye robotaxi započeo testiranje ranije u Münchenu. Nakon toga flota će preći s probnog na komercijalno poslovanje uz regulatorno odobrenje. “Njemačka je pokazala globalno vodstvo prema budućnosti autonomne mobilnosti ubrzanjem ključnog AV zakonodavstva ”, rekao je Intelov čelnik Pat Gelsinger. "Naša mogućnost pokretanja robotaxi operacija u Münchenu sljedeće godine ne bi bila moguća bez ovog novog zakona. "

Suradnja sa SIXT -om prva je poznata komercijalna usluga robotaxi između dobavljača tehnologije i pružatelja usluga mobilnosti. “Uz jaku logistiku i operativnog partnera poput SIXT -a, Mobileye može donijeti obećanje - potpune autonomije.”, rekao je predsjednik uprave Mobileyea, prof. Amnon Shashua. „Mi jesmo oduševljeni što je Njemačka prvi pokretač. "

Alexander Sixt, jedan od izvršnih direktora Sixt SE-a, dodao je: „Ova strateška suradnja je sljedeći korak u proširenju naše integrirane platforme za mobilnost ONE i naglašava našu evoluciju tvrtke prema tome da postane vodeći dobavljač u industriji inovativne te digitalne “premium” mobilnost. Oduševljeni smo što možemo iskoristiti izvanredno tehnološko vodstvo Mobileyea za mobilnost bez vozača korisnicima u Njemačkoj, ali i šire. ” Mobileye će posjedovati flotu robotaxi koja se koristi u službi u Münchenu, dok će se SIXT oslanjati  na svoju utvrđenu stručnost u pružanju, održavanju i radu flote.

 O Mobileye-u

Mobileye predvodi revoluciju mobilnosti sa svojom autonomnom vožnjom i tehnologijama za pomoć vozaču, iskorištavanje svjetski poznate stručnosti u računalnom vidu, strojnom učenju, mapiranju i analizi podataka. Naša tehnologija omogućuje samovozeća vozila i rješenja za mobilnost, pokreće vodeće industrijske napredne sustave za pomoć pri vožnji i donosi vrijedne inteligencije za optimizaciju infrastrukture mobilnosti. Mobileye je pionir takve revolucionarne tehnologije kao što je True Redundancy ™ sensing, REM ™ crowdsourcing kartiranje I Tehnologije osjetljive sigurnosti (RSS) koje vode ADAS i AV polja prema budućnosti mobilnosti. Za više informacija, www.mobileye.com.

Oko Sixt-u

Sixt SE sa sjedištem u Pullachu pokraj Münchena vodeći je međunarodni dobavljač visoke kvaliteteusluge mobilnosti. Sa svojim proizvodima SIXT rent, SIXT share, SIXT ride i SIXT+ tvrtka nudi jedinstvenu integriranu premium uslugu mobilnosti na svim područjima iznajmljivanja vozila, komercijalnih vozila, dijeljenje automobila, vožnje i pretplate na automobile. Proizvodi se mogu rezervirati putem jedne aplikacije koja također integrira usluge svojih renomiranih partnera za mobilnost. SIXT je prisutan u oko 110 zemalja svijeta.

Tvrtku odlikuje dosljedna orijentacija prema kupcima i izvrsno korisničko iskustvo, život kultura inovacija s jakom tehnološkom stručnošću, visokim udjelom premium vozila u svom voznom parku i atraktivan omjer cijene i performansi. Grupa Sixt udvostručila je prihod od 2009. godine i ostvarila prihod od 3,31 milijarde eura u 2019. i rangirano je kao jedno od najprofitabilnijih svjetskih poduzeća za mobilnost. 2020. godine, SIXT je ostvario konsolidirane prihode od 1,53 milijardi EUR unatoč ograničenjima putovanja i odlaska zbog Pandemije  COVID -19 i izvijestio o pozitivnom konsolidiranom neto prihodu od 2 milijuna eura nakon uštede od između ostalog, približno 600 milijuna eura. Sixt SE je matično društvo Grupe i uvršteno je na popis na Frankfurtskoj burzi od 1986. (ISIN obična dionica: DE0007231326, ISIN povlaštena dionica:DE0007231334). https://about.sixt.com

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.