Obnavlja se podrum varaždinske županijske palače

Obnavlja se podrum varaždinske županijske palače

Varaždinska županija provodi EU projekt „Active Tourism meets Advanced Technology in Cross-Border Area – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.“, čija je ukupna vrijednost 1.245.215,36 eura, a s 85 posto se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, odnosno iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020. Partneri iz Hrvatske su Varaždinska županija kao vodeći partner i Turistička zajednica Varaždinske županije, dok su mađarski partneri Općina Csurgó i Sveučilište Pannon, Nagykanisza kampus.

Varaždinska županija će putem projekta prenamijeniti dio podruma Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu u centar za posjetitelje koji će biti opremljen visokom tehnologijom kako bi se na neobičan, edukativan i atraktivan način predstavila baština.

Na konferenciji za novinare, u utorak, 16. kolovoza, će o tome govoriti zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen i direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.