Princ Harry objavio autobiografiju punu senzacija iz svog i života britanskog dvora

Princ Harry objavio autobiografiju punu senzacija iz svog i života britanskog dvora

Senzacija koju je izazvala autobiografija princa Harryja stavljena na police u Španjolskoj prije dogovorenoga 10. siječnja pobudila je ogromno zanimanje medija. Osobito britanski mediji sada požuruju prevesti ulomke jer u knjizi “Rezervat” ima dosta senzacionalističkog materijala. Princ je pogodio je vrijeme kada će knjiga postići najveću čitanost, a on najveći publicitet. No, treba se zapitati koliko će mu to koristiti, osim materijalno, jer s time će trebati živjeti? 

U svojoj dugo iščekivanoj knjizi Harry ne štedi nikoga, ali iza zatvorenih vrata palače ne ostavlja puno. Tako doznajemo da ga je u jednoj od svađa oko Meghan njegov stariji brat princ William fizički napao, a navodno su i William i on molili svog oca Charlesa da ne oženi Camillu, za koju se Harry bojao da će mu postati "zla maćeha ".

Danas 38-godišnji Harry otkriva i kako je sa 17 godina prvi put uzeo kokain, potom se "potom u još nekoliko navrata " drogirao te kako se nije sramio što je kao vojni pilot u Afganistanu 2012.-2013. ubio 25 talibanskih boraca, jer zapravo ih nije vidio kao ljude, već kao "šahovske figure" koje treba ukloniti sa šahovske ploče. U knjizi nema znakova da Harry zaista želi pomirenje ili je spreman na kompromise s obitelji i sudom, samo hrpa sirovih frustracija i optužbi, piše BBC.

Knjiga je izrazito osobna, a Harryjevo oštro pero ne izmiče nikome od najbližih članova obitelji, ni bratu Williamu, ni ocu Charlesu, ni šogorici Kate, ni maćehi Camilli.

Između ostalog, Harry otkriva svoje posljednje riječi kraljici, zatim kako je Williama uvijek doživljavao kao najgoreg neprijatelja te kako je nevinost izgubio u pubu s puno starijom ženom koja ga je doživljavala kao "mladog pastuha ".Ukratko, privatnog nije ostalo previše, iako je Harry i Meghan, kada su napuštali Ujedinjeno Kraljevstvo i monarhiju, kao razlog naveo želju za - privatnošću.

Kensingtonska palača i Buckinghamska palača ne komentiraju knjigu - i vjerojatno neće.

foto: REUTERS

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.