Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade Europa

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade Europa

Hrvatsko novinarsko društvo raspisalo je natječaj za dodjelu Nagrade Europa najuspješnijim medijskim radovima iz područja europskih politika i njihovog utjecaja na svakodnevicu građana. Priznanje se dodjeljuje se u partnerstvu s Uredom Europskog parlamenta i Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj kako bi se valorizirao rad novinarki i novinara koji se ističu istraživačkim i analitičkim pristupom EU temama i njihovim kontekstualiziranjem te tako doprinose boljem razumijevanju Europske unije, njezinih vrijednosti i načela. Nagrada se dodjeljuje za pisano, internetsko, radijsko i televizijsko novinarstvo, uz pripadajući iznos od 1.500,00 EUR bruto u svakoj od kategorija. Najuspješnije radove odabrat će ocjenjivački odbor čije članice i članove imenuje Izvršni odbor HND-a iz redova uglednih novinarskih profesionalaca.

Prijave na natječaj šalju se do 5. travnja 2024. elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., uz napomenu „Za Nagradu Europa“ ili poštom na adresu HND-a (Perkovčeva 2, 10 000 Zagreb). Svaka prijava može sadržavati najviše pet radova po kandidatkinji ili kandidatu. Više informacija o pravilima natječaja dostupno je na internetskim stranicama HND-a. Priznanja u četiri kategorije bit će uručena 8. svibnja u Hrvatskom novinarskom društvu.

Prošlogodišnji laureati su: Irena Frlan za internetsko novinarstvo, Josip Bohutinski za pisano, Ivanka Zorić za radijsko te Marko Stričević za televizijsko novinarstvo.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.