Zabilježen potres nakon Mandžukićevog gola!

NOGOMETNI POTRES

Seizmologinje dr. sc. Marija Mustać iz Seizmološke službe Hrvatske i dr. sc. Iva Dasović s Geofizičkog zavoda jutros su provjeravale zapise seizmografa diljem Hrvatske i uočile neke zanimljive signale, objavio je HRT.Seizmološke postaje Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sinoć su zabilježile pojačano podrhtvanje tla s početkom u 22:20 CET i 22:37 CET – odmah nakon što je Mario Mandžukić postigao gol za vodstvo hrvatske reprezentacije, odnosno nakon što je sudac Cakir oglasio kraj utakmice kojom se Hrvatska plasirala u finale Svjetskog prvenstva!

Signal je zabilježen na nekoliko postaja koje se nalaze u blizini većih mjesta i gdje je moglo biti dovoljno ljudi koji bi mogli svojim veseljem, skakanjem, korištenjem automobila i sličnim aktivnostima, uzrokovati dovoljno jake vibracije koje bi vrlo osjetljivi seizmografi mogli osjetiti. 

Najjače gibanje tla zabilježeno je na seizmološkim postajama na zagrebačkom Horvatovcu, na Puntijarci na Medvednici, u Rijeci, u Torovima na Viru, u Ričicama kraj Imotskog, u Makarskoj i na Hvaru. Da su to stvarni potresi, magnituda bi im bila vrlo malena i čovjek ih ne bi mogao osjetiti.
Nešto slično zabilježeno je u Meksiku 17. lipnja kad je Meksiko pobijedio Njemačku 1:0.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.