Olujno nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske

Olujno nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je upozorenja za danas i sutra, u kojima upozorava na opasno i potencijalno opasno vrijeme. 

Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom, a ponegdje i tučom poslijepodne je zahvatilo Zagorje. U nekim je krajevima padala i tuča, ali za sada nema dojava o šteti. Vatrogasci su imali 15-ak intervencija, uglavnom su uklanjali stabla i čistili ceste od blata i šljunka. U školskoj dvorani u Đurmancu dva se puta oglasio protupožarni alarm, ali, srećom, pokazao se kao lažna dojava

Zbog nevremena na širem zagrebačkom području vatrogasci su imali pune ruke posla na saniranju oborenih stabala i ispumpavanju podruma. U naselju Retkovec jednoj osobi ozlijeđenoj u požaru krova koji je pogodio grom pružena je medicinska pomoć. 

U Sisku olujno nevrijeme rušilo stabla

Jednosatno olujno nevrijeme i obilna kiša u Sisku u subotu navečer napravili su veliku štetu - vjetar je rušio drveće, a voda je stvorila probleme u dva podvožnjaka i prodrla je u nekoliko podrumskih stanova. Oluja je u Rimskoj i Lađarskoj ulici, te na sisačkoj Šetnici uz Kupu iščupala nekoliko stoljetnih kestena i lipa zajedno s korijenjem. Pritom su stradale terase ugostiteljskih objekata, a oštećeno je i nekoliko automobila. 

Od udara groma nekoliko je golemih stabala raskoljeno. Osim stabala i granja na kolnicima, goleme je probleme u prometu činila i voda ispod dva željeznička podvožnjaka, pa se prilaz u središte grada odvijao obilazno. Voda je prodrla i u nekoliko suterenskih stanova. Pola sata nakon oluje, dežurne ekipe sisačkog Komunalca s mehanizacijom pristupile su raščišćavanju ulica.

Na moru grmljavinske "nevere" 



Nevrijeme koje bijesni nad Jadranom, a koje se povlači iz pravca Italije najbolje prikazuje karta intenziteta grmljavine. Dolazak "nevere" i grmljavinu iz daljine snimio je naš novinar Vladimir Šetka u Mandrama na otoku Pagu.

 

Izvor: HRT

Poveznica: https://vijesti.hrt.hr/522776/nevrijeme-u-zagorju-i-sisku-na-moru-nevere

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.