Čudesan pothvat hrabrog pilota: Teodor Goričanec s neispravnom Cesnom sletio na autocestu

Čudesan pothvat hrabrog pilota: Teodor Goričanec s neispravnom Cesnom sletio na autocestu

Zbog kvara na motoru Cesne u kojoj je letio zajedno s polaznicom škole letenja, pilot Teodor Goričanec, morao je prisilno prizemljiti zrakoplov. Zahvaljujući prisebnosti i dugogodišnjem iskustvu, odlučio se umjesto na livadu za slijetanje na autocestu Zagreb-Rijeka, nedaleko Ravne Gore, koja je u to vrijeme bila vrlo prometna.

Na upit za izjavu odgovorio nam je da trenutno nema vremena jer moraju ukrcati zrakoplov, ali evo što je rekao u izjavi za Hrt-a . https://vijesti.hrt.hr/535527/mali-sportski-zrakoplov-prisilno-sletio-na-autocestu-a6

Teodor je Varaždinac, koji je ljubav prema zrakoplovima naslijedio od svog oca, također pilota, s kojim je godinama organizirao aeromitinge i vodio škole letenja u Varaždinu i Čakovcu. Školu letenja završio je s 15 godina. Radio je neko vrijeme i kao TV snimatelj, a u Domovinskom ratu na novinarskom je zadatku bio i ranjen, pa ne čudi da je nakon takvog životnog iskustva uspio sačuvati prisebnost i u tako pogibeljnom trenutku kao što je otkazivanje motora na zrakoplovu.

 

Danas je Teo postao junak dana pokazavši primjer hrabrosti svojim kolegama i cijeloj Hrvatskoj.  

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.