Večeras, u 21 sat u Gradskoj luci Dubrovnik podizanjem zastave Libertas na tvrđavi sv. Ivan svečano će biti otvorene 71. Dubrovačke ljetne igre

dlji

Večeras, 10. srpnja u 21 sat u Gradskoj luci Dubrovnik podizanjem zastave Libertas na tvrđavi sv. Ivan svečano će biti otvorene 71. Dubrovačke ljetne igre. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, a pridružit će im se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, zatim pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovanje Festivalskog dramskog ansambla te Folklornog ansambla Linđo.  
- Vidjet ćemo Negromanta koji dolazi u Grad te se bez obzira na trenutačnu epidemiološku situaciju događa negromancija - Igre su otvorene. Negromant se pojavljuje te budi Grad i ljude – naglasila je redateljica Svečanog otvaranja Marina Pejnović govoreći o konceptu ceremonije. 
Ovogodišnja pozornica otvorenja tako postaje veliki i mali mul te prostor ispred Arsenala, a publika će biti smještena na rivi od Peskarije do ponte od Svetog Ivana prema Porporeli te na zidinama od Svetog Ivana do Galerije Dulčić Masle Pulitika. Stajaća mjesta bit će označena znakom X za dvije osobe uz propisani razmak. Ulazi za publiku su mala vrata od Akvarija i ulaz na zidine na Svetom Ivanu. Ulazi će biti otvoreni u 20 sati pa do popunjenja dostupnih i označenih mjesta. Više o uputama za publiku za otvorenje 71. Igara ovdje. Tradicionalni vatromet će se održati odmah po završetku ceremonije svečanog otvorenja, nakon 21.45 sati. 

Raspored prvog festivalskog tjedna

Glazbeni program 71. Igara otvara već u subotu, 11. srpnja Aljoša Jurinić klavirskim recitalom „Spomenik Beethovenu u atriju Kneževa dvora s početkom u 21.30 sati. Jurinić, jedan od najperspektivnijih hrvatskih mladih glazbenika nagrađen nagradama Vladimir Nazor i nagradom Milka Trnina, pobjednik je i pijanističkog natjecanja Robert Schumann, finalist 17. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi te laureat Natjecanja kraljice Elizabete 2016. godine. Prošle godine je za svoj festivalski nastup s violončelistom Lukom Šulićem nagrađen i nagradom Orlando za najbolje ostvarenje u glazbenom program jubilarnih 70. Igara. Ulaznice za koncert su dostupne ovdje.
 
Nedjelja 12. srpnja je rezervirana za otvorenje izložbe Horizont sjećanja akademske slikarice Ivane Dražić Selmani u atriju palače Sponza u 21 sat. Izložba nije retrospektiva u klasičnom galerijskom smislu, već je izrodila novo djelo, novu instalaciju, satkanu od njezinih prethodnih radova, a posjetitelji će je moći razgledati svakim danom od 9 do 22 sata sve do 9. kolovoza. 
Dramski program Igara počinje u ponedjeljak, gostovanjem Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu s predstavom „Tri sestre, autorskim projektom Bobe Jelčića prema Čehovu. Predstavu možete pogledati 13. i 14. srpnja s početkom u 21.30 sati u parku Gradac. Ulaznice su dostupne ovdje. Ove godine Igre, zajedno sa zakladom Caboga Stiftung, ugošćuju KINOOKUS koji 15. i 16. srpnja u ljetnikovac Bunić-Kaboga donosi projekciju filma i predavanje "Hrana kao slasni privoljitelj".

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.