'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima' festival koji sutra počinje u Kaštel Gomilici

BAROKNI ANSAMBL

'Glazbene večeri kod Sv. Jeronima' festival je koji će se po prvi puta,u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta,od 23. srpnja do 16. kolovoza  održati u Kaštel Gomilici. Festival donosi četiri iznimna glazbena događaja.
U ponedjeljak, 23. srpnja na rasporedu je solistički recital u staroj crkvi Sv. Jeronima, a održat će ga renomirani hrvatski gitarist Mislav Režić. U programu pod nazivom 'La Catedral' bit će neka od najpoznatijih djela pisanih za gitaru 
uključujući i nekoliko djela hrvatskih autora.
Sljedeći koncert je  28. srpnja, a održat će se u župnoj crkvi Sv. Jeronima. Nastupit će Hrvatski barokni ansambl, specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja. Ovom prilikom, ansambl će izvesti nekolik djela francuskog baroka. Također, 2. kolovoza u staroj crkvi Sv. Jeronima nastupiti će atraktivni Splitski gitaristički kvartet s programom pod nazivom 'La Fiesta' koji se sastoji od obradbi originalnih skladbi pisanih za ovaj sastav.
I na kraju, 16. kolovoza na Opatičinom trgu ispred Kaštilica nastupiti će ansambl za hrvatsku tradicijsku glazbu Harmonija disonance. Ansambl je baziran na vokalnoj tradiciji dalmatinske Zagore i otoka, a obuhvaća i repertoar vokalne tradicije koja je pod zaštitom UNESCO-a.Svi koncerti počinju u 21 sat.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.