Simfonijski orkestar HRT-a zatvara 69. Dubrovačke ljetne igre

 simfonijski orketsar hrt-a

Sergej Rahmanjinov / ar. C. Carpenter: Rapsodija na Paganinijevu temu, op. 43,Camille Saint-Saëns: Simfonija br. 3 u c-molu, op. 78 te Louis Vierne: Simfonija br. 1, finale (solo) -  program je završnog koncerta ovogodišnjih 69. Dubrovačkih ljetnih igara, u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a, a pod ravnanjem maestra Daniela Rustionia. Koncert je na rasporedu u subotu, 25. kolovoza, u 22 sata, ispred crkve sv. Vlaha u Dubrovniku.

 I ove godine Simfonijski orkestar bit će dio svečanosti zatvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Program predvodi maestro Daniele Rustioni, kojemu će to biti drugi put na čelu Simfoničara; prvi put se predstavio u Zagrebu, u Majstorskom cikusu u ožujku 2017. godine. Osim što nastupa diljem svijeta, sa svoje 34 godine, već je šef-dirigent Nacionalne opere u Lyonu i šef-dirigent Orkestra Toscane.

Ovom prigodom, na pozornici će mu se pridružiti još jedan proslavljeni glazbenik mlađe generacije - nagrađivani orguljaš Cameron Carpenter, koji, osim svojim sviračkim umijećem, pažnju privlači i jedinstvenim instrumentom koji s njim ide na turneje i gostovanja, nazvanim Međunarodne putujuće orgulje (The International Touring Organ – ITO). Od dovršetka 2014. godine, upravo po Cameronovim nacrtima, glazbenik je taj digitalni instrument afirmirao na najprestižnijim svjetskim pozornicama!

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.