U Slavonskom Brodu održano spektakularno treće izdanje Slavonija festa CMC 200!

U Slavonskom Brodu održano spektakularno treće izdanje Slavonija festa CMC 200!

Slavonski Brod je proteklog vikenda bio domaćin Slavonija festa CMC 200 koji je ugostio najpoznatija imena hrvatske i regionalne pop i rock scene. Na nekoliko dana Slavonski Brod je postao festivalski grad koji je uvijek bio sinonim za kvalitetnu rock glazbu i koncerte. Tradicija se nastavila pokretanjem Slavonija festa CMC 200, produkcijski i glazbeno najvećeg festivala ovakvog tipa u Slavoniji.

Festivalska događanja su započela uvodnom konferencijom u novotvorenom hostelu Mali Pariz na kojoj su aktivnosti festivala predstavili direktor CMC televizije Mario Kovač, kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin, gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice grada Slavonskog Broda Mirko Duspara, organizator Rock maratona Tomislav Goll te organizator Slavonske trke Tomislav Marinović. Nakon toga svi su se uputili na party dobrodošlice koji je organiziran u Kući piva. Prvi festivalski dan obilježen je snimanjem radijske emisije "Svijet diskografije" Zlatka Turkalja u hotelu Savus, te promocijama suradnje Turističke zajednice Slavonskog Broda i craft pivara Popster Amber Ale i 5th Element koje su organizirane u caffe baru Beerc i Turističkom informativnom centru. Sve je to bio uvod u Rock maraton, odnosno prvu festivalsku večer u kojoj su se na pozornici izmjenjivali Divlji dječak, Republika, Cota G4, Jall Aux Yeux, The Siids, Bang Bang, Jeremiah's i Chaos Addict. Republika je na festival stigla s novim singlom "Patuljci" koji je objavljen netom prije brodskog nastupa. Grupa Bang Bang je prema mnogima imala jedan od najboljih nastupa večeri, a izvela je svoje najveće hitove, kao i zadnji singl "Što ako ne bude po tvom". Headlineri večeri bili su Kojoti i Divlje jagode, a legendarni bend predvođen Zeletom Lipovačom i gostima pjevačima Tonijem Jankovićem i Žanilom Tatajem izveo je mnogobrojne hitove, među kojima su bili "Krivo je more", "Motori", "Marija", "Jedina moja", "Divlje jagode" i druge. Više tisuća posjetitelja uživalo je u programu koji je trajao dugo u noć te završio after partyjem u Kući piva. 

 Subota je započela promocijom "Biciklističkog vodiča: Središnja Hrvatska, Slavonija, Baranja i zapadni Srijem" kojim se još jednom podsjetilo na bogatu turističku ponudu za turiste koji žele ove krajeve razgledavati u sklopu cikloturističkih aktivnosti. Program je nastavljen press konferencijom Slavonija festa CMC 200 u hotelu Savus gdje su najavljeni izvođači glavne festivalske večeri, ali i predstavljena nova izdanja Croatia Recordsa. Riječ je o novom albumu Bajage & Instruktora "U sali lom" objavljenog u CD i LP izdanju, zatim dvostrukom LP-u "Zimzeleno a novo – Specijal Dino Dvornik" posvećenom hrvatskom kralju funka, a predstavljen je i festivalski album Slavonija festa na kojem se nalaze pjesme brojnih izvođača koji su nastupili u Slavonskom Brodu. Na konferenciji su bili nazočni kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin, dogradonačelnik Slavonskog Broda Hrvoje Andrić, idejni začetnik projekta "Zimzeleno a novo" Zlatko Turkalj te ovogodišnji voditelji Slavonija festa CMC 200 Dalibor Petko i Edina Pršić. 

Bio je to savršeni uvod u ono što je uslijedilo, Slavonska trka na 5 i 10 kilometara koja je startala iz tvrđave Brod te glavna glazbena večer trećeg izdanja festivala. Večer su savršeno otvorili Emir & Frozen Camels koji su izveli neke svoje najveće uspješnice i podsjetili publiku zašto su najnagrađivaniji rock sastav u Bosni i Hercegovini. Pravila Igre su promovirali pjesme sa svojeg novog studijskog albuma "Kako nam stvari stoje", uključujući i novi singl "Ime ljubavi" te osvojili simpatije publike. Slavonski festival bez Slavonaca ne ide pa su se ove godine na pozornicu ponovno vratili Fluentes, trenutno vlasnici jednog od najboljih pop zvukova u Hrvatskoj i dobitnici Porina za najboljeg novog izvođača. Također su izveli best of repertoar i promovirali novi singl "Prava ljubav". Grupa Flyer je također dobro znani gost Slavonskog Broda i Slavonija festa na kojem su još jednom potvrdili status jednog od najpopularnijih sastava u hrvatskom radijskom eteru, a veseli ljetni funk ritam držali su tijekom cijelog nastupa u kojem su izveli aktualni hit "Jednostavnije" te starije pjesme "Sretno izgubljen" i "Tragovi u tragu". Glazbeni projekt pod nazivom Komuna iza kojeg stoji hitmejker Mirko Šenkovski Geronimo po prvi put je nastupio na festivalu s velikim brojem pratećih glazbenika koji u cjelini zvuče jedinstveno. Izveli su dva singla "Kad padnu mostovi", "Himna" i najnoviji "Faraoni“. Jedna od najvećih atrakcija u regiji, Artan Lili, je bila i jedan od najiščekivanijih bendova ovog festivala. Njihov nastup nije omela ni kiša koja je u jednom trenutku počela padati, a svojom žestokom svirkom utvrđuju spomenuti status. Publiku je posebno razveselio i nastup benda Neki to vole vruće koji je izveo svoje stare uspješnice i tako dio publike vratio u mladost. "Reci da", "Medu moj šećeru", "Kalifornija", "Bojler" te za bis "Jeans generacija" i "Teška vremena" odzvanjale su tvrđavom Brod, što je bilo sjajno zagrijavanje pred genijalan nastup benda Opće Opasnost. Jasno je da se ovaj bend i brodska publika odavno vole i koliko god često nastupali na tom području energija je uvijek ostala ista, a ljubav publike prema njima sve veća i veća. Predstavili su se sa svojim velikim hitovima "Kriva si", "Uzalud sunce sja", "Pobjeg'o sam", "Tri rijeke" i aktualnim "Da je Bog dao". 
32 godine su Brođani čekali na povratak jednog od najvećih regionalnih rock bendova, Bajage & Instruktora. I taj trenutak je došao, bend je kao glavni headliner festivala u dvosatnom nastupu oduševio publiku i podsjetio na vječne hitove poput "Godine prolaze", "S druge strane jastuka", "Moji drugovi", "Tišina", "Verujem, ne verujem" te promovirao pjesme s novog albuma "U sali lom" poput "Može da te ubije grom", "Bilo bi lako" i "U sali lom". Spektakularni koncert publiku je odveo na savršeno glazbeno putovanje i tako na najbolji način zatvorio festival. 
Vrhunska produkcija zvuka i osvjetljenja, bogati line up koji u ovom gradu na Savi nije viđen još od kraja 80-ih godina i tadašnjeg Rock maratona, neke od najvećih glazbenih zvijezda na jednom mjestu, riječi su koje najbolje opisuju treće izdanje festivala kojeg su i ove godine prepoznale tisuće posjetitelja. Zahvaljujući suradnji s Gradom Slavonskim Brodom i Turističkom zajednicom grada, CMC televizija je Slavonski Brod vratila na mapu najboljih ljetnih koncertnih destinacija na kopnu.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.