Adam Dworski - Izložba keramičkih radova

Adam Dworski

Retrospektivna izložba sitne keramike hrvatskog iseljeničkog kipara Adama Dworskog, rođenog u Rijeci u uglednoj porodici Ružić (s majčine strane), a u povodu 100.godišnjice rođenja, bit će otvorena u Muzeju "Mimara" u srijedu 23.svibnja 2018. u 19.00 sati u prisustvu kćerke i u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika (inicijatorom i koordinatorom predstavljanja) i Veleposlanstvom Velike Britanije, budući da je Adam Dworski živio i stvarao u Velikoj Britaniji.

Nastavak je to dugogodišnje suradnje uglednih kulturnih ustanova grada Zagreba u nastojanju predstavljanja hrvatskoj kulturnoj javnosti skoro nepoznatih opusa hrvatskih iseljenika, te isticanja poveznica Hrvatske i njihove druge domovine.

"Prvim sustavnim zagrebačkim predstavljanjem života i djela svestranog ADAMA DWORSKOG klanjamo se moćnoj iseljeničkoj priči koja potvrđuje ustrajnost hrvatskog identiteta u državama Austro-ugarske monarhije, Velike Britanije i Francuske. Snaga njegovog umjetničkog izričaja u medijima kiparstva i slikarstva, promiče univerzalnost traganja za životnim radostima kroz djela trajne vrijednosti i fascinira  nas svojom neprolaznom ljepotom." O velikom kiparu u najavi izložbe naglasila je Ljerka Galic, promotorica Hrvatske matice iseljenika.

Emil Makovička

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.