Potpisan Memorandum o suradnji između Šangajskog povijesnog muzeja i Arheološkog muzeja u Zagrebu

Potpisan Memorandum o suradnji između Šangajskog povijesnog muzeja i Arheološkog muzeja u Zagrebu

U Arheološkom muzeju u Zagrebu, Zhou Qunhua, ravnatelj Šangajskog povijesnog muzeja (Shanghai History Museum) i Tomislav Bilić, zamjenik ravnatelja Arheološkog muzeja u Zagrebu, potpisali su Memorandum o suradnji (Memorandum of Cooperation).

Memorandum o suradnji postavlja osnove za daljnju međumuzejsku suradnju na raznim poljima, kao što su razmjena izložbi, razmjena stručnjaka, suradnja na edukativnoj i pedagoškoj djelatnosti i izdavačkoj djelatnosti. Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su, sa strane Narodne republike Kine, gđa Liu Duo, zamjenica gradonačelnika Šangaja, Jin Lei, zamjenik pročelnika šangajskog Ureda za kulturu i turizam i Qianjin Qi, veleposlanik Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, te s hrvatske strane Maja Kocijan, ravnateljica Muzejskog dokumentacijskog centra i Jacqueline Balen, predsjednica Hrvatskog arheološkog društva.
 
Nakon potpisivanja Memoranduma, u prostorijama Arheološkog muzeja u Zagrebu održao se bilateralni sastanak između šangajskih i zagrebačkih kolega, na kojem se raspravljalo o konkretnoj suradnji na polju razmjene izložbi.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.