Izložba ukradena baština / Stolen heritage/ u muzeju grada Iloka

Izložba ukradena baština / Stolen heritage/ u muzeju grada Iloka

Muzej grada Iloka i Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Muzejom Mimara predstaviti će izložbu u trajanju od 28. rujna-7.listopada pod nazivom Ukradena baština / Stolen heritage, kustosice Andree Rimpf. Izložba je realizirana u sklopu projekta Europske godine kulturne baštine 2018., a otvorenje će se upriličiti u Atriju Muzeja Mimara 28. rujna 2018. s početkom u 15.00 sati. Istog dana Ministarstvo unutarnjih poslova ima svečani program te službeno obilježava Dan policije i blagdan sv. Mihovila nakon čega će uslijediti i otvorenje zajedničke izložbe.

Cilj izložbe je educirati, informirati i preventivno djelovati u sklopu zaštite kulturne baštine od nezakonitog izvoza i uvoza kulturnih dobara i prijenosa vlasništva. Kako bi se javnost uputilo u pravnu problematiku na izložbi će se moći saznati informacije o nekim od najvažnijih međunarodnih propisa kao i o nacionalnim propisima o zaštiti kulturne baštine.

Važno je upozoriti na gubitak kulturnog naslijeđa zajednice, a Muzej grada Iloka kroz virtualnu izložbu prikazuje neka od najvrjednijih umjetnina koja su ukradena iz muzejske ustanove za vrijeme Domovinskog rata i za kojima još traje potraga.

O izložbi se više upoznajte putem aplikacije za izložbu dostupne na Google play trgovini pod nazivom Stolen heritage.

#EuropeForCulture Mi još tragamo za njima. A vi?

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.