Veliki međunarodni uspjeh pijanista Lovre Marušića

lovro marušić

Jedan od najnadarenijih hrvatskih pijanista mlađe generacije, klijent tvrtke CristoforiumArt za menadžment umjetnika, Lovre Marušić (Omiš, 1992.) u razmaku od samo deset dana osvojio je čak dvije nagrade na međunarodnim natjecanjima u Parizu, Francuska, i Portu, Portugal.  
Na 1.International Music Festival & Competition IMF Piano Competition (https://www.imfparis.fr), održanom od 11. do 13. srpnja ove godine u Parizu, Lovre Marušić je osvojio prvu nagradu u konkurenciji od 30 pijanista iz cijeloga svijeta.
Još veći uspjeh je uslijedio na 20. Santa Cecilia International Piano Competition (http://www.scecilia-competition.com), održanom od 16. do 22. srpnja u Portu, gdje ga je u snažnoj konkurenciji od 80 pijanista međunarodni žiri sastavljen od proslavljenih pijanista i pedagoga odabrao kao pobjednika natjecanja, što mu je donijelo novčanu nagradu od 8000 Eura, izdavanje CD-a za tvrtku KNS Classical te šest pijanističkih recitala:Recital u Ciclo de Recitais (Curso de Música Silva Monteiro/CMP) - Portugal,Recital na Festival “Concerts Mas Brunet” (2018) – Francuska,Recital u Casa da Música (Porto) - Portugal,Recital u Casa de Portugal/André Gouveia (Paris) - Francuska,Recital u Casa de Fralães (Barcelos) - Portugal ite recital u “Hammerklavier concert series KNS Classical” (Barcelona) - Španjolska.
Uz to, zajedno sa kolegicom violončelisticom Laticom Anić, također klijenticom tvrtke CristoforiumArt, osmislio je 1. međunarodni festival komorne glazbe OSTINATO, koji će se održati u Omišu od. 1. do 8. kolovoza 2018. godine a na kojem će nastupiti brojne domaće i međunarodne zvijezde klasične glazbene scene. 
Vijest u cijelosti pročitajte na www.mic.hr.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.