Gitaristi pred kojima je karijera - Duo Zorya nastupio u Trakošćanu

duo zorya

Viteška dvorana dvorca Trakošćan bila 19. kolovoza, mjesto održavanja koncerta dvojice mladih gitarista, studenata klasične gitare, koji umijeće muziciranja usavršavaju na Konzervatoriju u Manchesteru, a zajedno nastupaju pod imenom Gitaristički duo Zorya. Pred njima je, ako tako nastave, karijera svjetske klase, a program kojim su oduševili publiku u viteškoj dvorani dvorca Trakošćan obuhvatio je skladbe i obrade Bacha, Ravela, Ivanovića, Giorginakisa, te tradicionalne makedonske plesove Stefanovskog u obradi M. Tadića.
Antonio Peršak počeo je glazbeno obrazovanje na Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u rodnom Čakovcu, a nastavio u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi profesora Ninoslava Plantaka. Tijekom školovanja osvajao je nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima u disciplini solo gitara i komorna glazba. Prve nagrade osvojio je na Zagreb Guitar Festival, Porečki Tirando i natjecanju Giovani musicisti Citta di Treviso u Italiji.
Borna Kuća rođen je u Varaždinu, gdje i završava srednjoškolsko natjecanje u klasi profesora Morena Vincekovića. Umijeće sviranja gitare usavršavao je kod gitarista svjetske klase među kojima se ističu Christian Haimel,Martin Mysliveček, Marianne Waidhofer, istvan Roemer, Xhevdetn Shatxhija. Kao solist i nagrađeni učenik Glazbene škole u Varaždinu imao je prigode nastupiti s Varaždinskim komornim orkestrom a osvojio je i više prvih mjesta na domaćim i međunarodnim natjecanjima među kojima i prvu nagradu na natjecanju Internet music Competition.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.