Nakon dječjeg igrališta kraj POS naselja Ulice grada Koblenza sljedeće će godine biti uređen novi park

park

Kraj POS naselja pored Ulice grada Koblenza sljedeće će godine biti uređen novi park. Najavili su to u ponedjeljak gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i direktor Parkova Alana Runac predstavljajući novinarima novouređeno dječje igralište u tom dijelu grada.Krenuli smo s uređenjem igrališta i u onim kvartovima koji do sada nisu imali ni dječja ni sportska igrališta. Ovo je u ovom trenutku jedan od najvećih kvartova u gradu ne samo po izgradnji nego i po useljenim zgradama, a do sada nismo osim onog malog parka imali ni jedno dječje igralište.

Mi smo danas postavili ovo novo igralište čime ujedno simbolično označavamo i početak gradnje jednog velikog parka. On će se prostirati na 7 tisuća kvadrata zemljišta i koji će dati jedno posebnu crtu ne samo građanima koji ovdje žive nego zapravo i cijelom gradu. Iza kućanske rampe mi nismo imali ovakav park koji će sada biti uređen na 7 tisuća kvadrata sa športskim igralištima, klupicama i stolovima da ljudi mogu doći sjesti i razgovarati. To ističemo i u ovo vrijeme korone: nitko se neće zaraziti boraveći vani na zrak i ako se bude pridržavao mjera kao što se i mi sada pridržavamo – istaknuo je gradonačelnik Čehok dajući novinarima izjavu na početku jedne od najvećih horitikulturnih investicija u Varaždinu koja će biti završena tijekom slijedeće godine. Izvijestio je da je grad pred dobivanjem građevinske dozvole za uređenje kučanske rampe i spremnost da se već u proljeće taj projekt prijavi na eurofondove nakon 45 godina.

Direktor Parkova Alan Runac podsjetio je kako se u protekloj godini investiralo u igrališta 700 tisuća kuna i dodao: U gradu Varaždina imamo 52 dječja igrališta. Ove smo godine počeli i gumene, antistres podloge. I slijedeće godine stavit ćemo 700 tisuća u proračun kako bi nastavili sa izgradnjom novih i obnovama igrališta. Kad se ovaj novi park završi, ovaj će kvart dobiti jednu lijepu cjelinu. Rješenja su spremna, jedino što nam nedostaje su djelatnici jer kontinuirano radimo na mnogobrojnim aktivnostima uređenja grada. Već sutra, počinjemo sadnu drvoreda na Grabanicama – najavio je direktor Parkova.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.