Zahvalnice zagrebačkim vatrogascima

Zahvalnice zagrebačkim vatrogascima

U Muzeju za umjetnost i obrt predane su  zahvalnice vatrogascima Grada Zagreba za brzu, profesionalnu i nesebičnu pomoć koju su pružili u stablizaciji nesigurnih dijelova zgrade odmah nakon potresa 22. ožujka 2020. U ime svih vatrogasaca zahvalnice je primio Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih u društvu kolega vatrogasaca Marije Šikić, Nevena Kuharića, Marina Čvelje i Karla Čovića.

Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja zahvalio je vatrogascima riječima: „Veliko hvala svim vatrogascima Grada Zagreba, posebice onima koji su u najkritičnijim trenucima uskočili u pomoć stradalom Muzeju za umjetnost i obrt. Zahvaljujući njihovom trudu, požrtvovnosti i hrabrosti koju su iskazali, na vrijeme je spriječeno daljnje stradanje naše baštine stoga im zahvaljujemo na ovom odgovornom i teškom te nadasve humanom angažmanu.“

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih tom je prigodom istaknuo: „Nikakva posebna zahvala nama profesionalnim vatrogascima nije potrebna, mi samo zaista radimo svoj posao. Ako treba nekoga posebno istaknuti onda su to mnogobrojni dobrovoljni vatrogasci Zagreba koji su potpuno besplatno i bez ijedne kune naknade odradili tisuće intervencija pomoći.

Nakon dodjele zahvalnica vatrogasci su razgledali izložbu Protreseni MUO: Od potresa do potresa 1880.- 2020. Izložba je otvorena do 24. siječnja 2021.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.