Prigodni paketi za 600 obitelji, Županija uljepšala Božićne blagdane onima kojima je to najpotrebnije

Prigodni paketi za 600 obitelji, Županija uljepšala Božićne blagdane onima kojima je to najpotrebnije

Božićno-novogodišnji blagdani zasigurno će biti ljepši, bogatiji i sretniji mnogim obiteljima zahvaljujući Varaždinskoj županiji. Naime, na tragu proljetne akcije kada se potrebitima, prije svega, ljudima starije životne dobi, te onima koje su slabijeg imovinskog stanja, nepokretnima, slabo pokretnima i teško pokretnim osobama te osobama koje žive u staračkim samačkim domaćinstvima dijelili topli obroci, sada je njima svima podijeljeno više od 600 poklon paketa s prehrambenim namirnicama u kojima su bili piletina, butelja vina, mlinci ,ulje, brašno, jaja, krumpir, negazirana voda Jana, čaj, kava, ulje, riža i šečer, ukratko sve ono što je potrebno kako bi blagdanski stol bilo potpuni.

Ovu akciju provodi Varaždinska županija uz pomoć volontera Društva Crvenog križa Varaždinske županije, gerontodomačica te članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava. Inicijatorica projekta saborska zastupnica te ujedno i volonterka Crvenog križa Natalija Martinčević naznačila je važnost pomaganja i darivanja u ovo vrijeme, a i sama je obišla nekoliko kučanstava u naseljima Općine Cestica.

Kao i na proljeće,  i sada pomažemo najpotrebitijima, jer u ovo Blagdansko doba je najljepše i najbolje pomagati, a kada uzmemo u obzir da zbog ove pandemije mnogi ne mogu van kuće, onda ta pomoć znači višestruko. Koristim priliku da se zahvalim našim vinarima koji su donirali vino ,OPG-u  Kotolenko i Dvorcu Maruševec te vinariji Kopjar, zahvaljujem se i na  donaciji negazirane vode Jana kao i OPG-u Cafuk, ali i Elektrostrojarskoj školi koja nam je dala svoj prostor gdje smo mogli prikupiti sve namirnice. Obzirom da smo ove godine bili prisiljeni otkazati mnogo planiranih događaja i manifestacija, sve svoje snage i resurse, materijalne i financijske  usmjerili smo prema pomaganju pa smo stoga opet na terenu  i to nam nije teško. Naprotiv, ova akcija je dobro prihvaćena, zaista je lijepo vidjeti ljude koje smo obišli kako izražavaju zadovoljstvo dobivenim paketima. To nas čini sretnima jer znamo da će im sami blagdani biti ljepši i veseliji. Ja se zahvaljujem svima na sudjelovanju te koristim priliku da svima zaželim ugodne i mirne blagdane – rekla je Martinčević.

Ravnatelj Društva Crvenog križa Varaždinske županije Nebojša Buđanovac je naznačio važnost ovakvih akcija te se zahvalio Županiji na inicijativi prilikom organizacije samih akcija.

- Važno je pomagati te mi je drago kako humanost i želja za nečim lijepim i dobrim uvijek nađu put do malog, običnog čovjeka – rekao je Buđanovac.Kao i Ravnatelj Društva Crvenog križa, županijski vatrogasni zapovjednik Ivica Labaš izrazio je zadovoljstvo uključenošću u ovaj projekt.

- Kada treba pomoći, mi smo uvijek tu. Hvala Županiji što nas je prepoznala kao partnera na ovome projektu, odnosno nekoga tko može pomoći i odraditi posao – rekao je Labaš.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.