Donacijama u grožđu, moštu i novcu Međimurci poduprijeli svoju "Katružu" – Zakladu solidarnosti za najpotrebitije

Donacijama u grožđu, moštu i novcu Međimurci poduprijeli svoju "Katružu" – Zakladu solidarnosti za najpotrebitije

Međimurci ponovno pokazali veliko srce i uključili se u humanitarnu akciju “Radio gorice za Katružu”.

Protekle subote vinogradima gornjeg Međimurja prošla je vesela ekipa humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Brojni Međimurci i Međimurke ponovno su pokazali veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu ili novcu pomogli prikupiti sredstva koja će se usmjeriti onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je prije više od 20 godina. Iako su Međimurci već odavno poznati po svojoj velikodušnosti i spremnosti za pomoć potrebitima, Zaklada „Katruža“ svojim aktivnostima posljednja dva desetljeća okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije koji nesebično pomažu kako bi bili uz one kojima je to zaista neophodno. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitaciju, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti. Već prije početka samog rada Zaklade organizirane su prve “Radio gorice za Katružu” u suradnji s Radijem 1 u koje se tijekom više od 20 godina uključio veliki broj podupiratelja Zaklade, vinogradara, vinara, berača, pjevača i svirača, a velika podrška nije izostala ni ove godine.

Međimurska zaklada solidarnosti "Katruža" uputila je zahvalu svim medijima koji su popratili akciju, sponzorima, vinogradarima, beračima te sudionicima akcije.


Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.