Gabriela može sve što poželi, ovisi samo o cilju kojemu teži, ali put je svakako posut zvijezdama

gabriela

Nakon njezina nedavnog nastupa u duetu s Lukom Bršićem i izvedbi skladbe the Prayer, na RTL-ovom showu Zvijezde, mlada Gabriela Hrženjak iz Vinice, studentica pjevanja na Akademiji za glazbu u Ljubljani od nekih je članova žirija već proglašena zvijezdom, dok je kod njezine mentorice Nine Badrić odluka između nje i njezinog kolege u duetu bila pola - pola, da bi na kraju emisije simpatična Gabriela Hrženjak ipak odnijela pobjedu. 

Samosvjesna, prelijepa Gabriela koja sjajno vlada vokalnim tehnikama i zna kontrolirati glas u svakom nastupu, a znamo da izvrsno pjeva i operne arije, mogla bi biti nova RTL-ova zvijezda. No, prepustimo to zvijezdama i uživajmo u svakom njezinom sljedećem nastupu. A do tad pročitajte što nam je rekla o sebi, svojim planovima i željama koje su dijelom okrenute zabavnoj glazbi, a drugim malo većim dijelom profesionalnom opernom pjevanju, jer u oba je žanra Gabriela već iznimno uspješna:

-Pjevanjem se bavim od svoje četvrte godine kada sam postala članica Varaždinskog Društva "Naša djeca" u Glazbenoj radionici "Mali slavuji" koju je vodila Zdenka Knapić. S 12 godina upisala sam osnovnu,pa onda pripreme i završila Srednju glazbenu školu u Varaždinu u klasi prof. Valentine Geci Koren. Od 2016. godine studentica sam solo pjevanja na Akademiji za glasbo u Ljubljani gdje studiram solo pjevanje kod mr. prof. Barbara Jernejčič Furst. Natjecala sam se do sada na šest međunarodnih natjecanja i do sada osvojila pet prvih nagrada i bila laureat natjecanja u Kraljevici, Splitu, Osijeku, Mariboru(SLO) i Treviso (IT)) , te jedno drugo mjesto u Mariji Bistrici. Trenutno mi je najveća želja što bolje i kvalitetnije savladati program studija u Ljubljani i postepeno uz to graditi karijeru. Nikad se nisam mogla odlučiti što mi je draže, klasika ili zabavna glazba, pa možda i od tuda želja, da kad steknem dovoljno iskustva i znanja jednog otvorim svoju privatnu školu pjevanja gdje bi se učilo i klasičnu i zabavnu glazbu, ovisno što bi učenici željeli upisati.Nakon studija voljela bih otići na godinu dana na usavršavanje u Graz ili Beč. 

Najveća podrška ali i poneka kritika su mi naravno roditelji i obitelj, bez kojih ovaj moj pjevački put ne bi bio moguć i naravno prijatelji. Ne mogu biti zahvalnija što imam obitelj punu razumijevanja, ljubavi i podrške, i koja je uz mene od malih nogu i oduvijek vjeruju u moj san i pomažu mi ga ostvariti koliko mogu. S obzirom da su za sad ocjene jako pozitivne vrlo sam zadovoljna. Drago mi je da žiri vidi moj trud i ljubav prema pjevanju! Iskreno smatram da pravi pjevač i glazbenik, ako voli i želi, može pjevati i opernu i zabavnu glazbu. Nikad mi nije bilo jasno kad netko kaže da se to ne može. Ja vjerujem da se može, barem u mladosti, jer do sad, meni ide izvrsno i jedno i drugo i volim izvoditi i jedno i drugo i nadam se da će tako i ostati. - Rekla nam je Gabriela i zaključila - Ako voliš ono što radiš, ako vježbaš i  posvećen si tome iz toga mogu proizaći samo dobri rezultati!

Ma što bilo s Gabrielinom karijereom i hoće li Gabriela na kraju biti zvijezda zabavne glazbe, vlasnica škole pjevanja ili će oduševljavati publiku najvećih opernih pozornica svijeta još je neizvjesno, ali ono što je izvjesno je da je za one koji je znaju Gabriela rođena zvijezda i da je na njoj samo da usmjeri pozornost cilju koji postavi pred sebe jer ona je ta koja može sve što poželi.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.