Ususret Danu pobjede i domovinske zahvalnosti položeni vijenci za branitelje na spomen obilježju na varaždinskom groblju

dan pobjede u vž -polaganje vijenaca

Na Varaždinskom groblju su u subotu položeni vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule branitelje uoči obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. U ime Grada Varaždina vijenac je položio i upalio svijeću gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok u pratnji svog zamjenika Zlatana Avara. Vijenac u ime svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su državni tajnik Zdravko Jakop i saborski zastupnik Anđelko Stričak, te generali Željko Dvekar i Goran Mihalić a u ime Varaždinske županije zamjenik župana Tomislav Paljak. Molitvu za poginule branitelje predvodio je vlč. Ivica Horvat.

Gradonačelnik Ivan Čehok je položivši vijenac naglasio u svojoj izjavi: Ovo je dan kada narod pokazuje, bez obzira na sve razlike, svoju homogenost i trajnu zahvalnost za branitelje ali i za sve ostale koji su stoljećima sanjali slobodnu, vlastitu i neovisnu državu. Ovo je prilika da se prisjetimo svih koji su dali svoje živote, branitelja koji su nažalost ostali invalidi, obitelji svih branitelja, ali i svih nas koji bismo danas trebali nastaviti razvijati vrijednosti koje su u temelju države -  vrijednosti slobode, jednakosti i i pravednosti u društvu. Koristim priliku da svim braniteljima i njihovim obiteljima čestitam Dan branitelja  – naglasio je gradonačelnik Ivan Čehok čestitavši građanima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

U izaslanstvu Varaždinske županije bili su zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak i predsjednik županijske skupštine mr.sc. Alen Runac, koji je tim povodom podsjetio: - Peti kolovoz povijesni je dan za sve građane Republike Hrvatske. Slaveći pobjedu u Domovinskom ratu izborenu herojstvom i životnom žrtvom hrvatskih branitelja, danas upravo njima uz duboki naklon upućujemo i izraze trajne zahvalnosti. Svim građankama i građanima Varaždinske županije čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a našim braniteljima i Dan hrvatskih branitelja.– rekao je zamjenik Paljak.

Nakon polaganja vijenaca minutom šutnje odana je počast svim poginulima, te je molitvom za sve poginule i nestale branitelje zaokružen ovaj čin iskazivanja dubokog poštovanja i zahvalnosti. 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.