Klapa More u pjesmu Borisa Ćire Gašparca unijela klapski duh i dalmatinski izričaj

Klapa More u pjesmu Borisa Ćire Gašparca unijela klapski duh i dalmatinski izričaj

Uvijek je postojala neka tajna veza između Slavonije i Dalmacije i koliko god su u pitanju dva različita kraja ipak je riječ ljudima koji žive u istoj državi prepunoj bogate tradicije i kulture. U to ubrajamo svakako i glazbenu ostavštinu. Boris Ćiro Gašparac je slavonski sin, jedan od najvažnijih autora i interpretatora slavonske tamburaške glazbe, a s druge strane je Klapa More, šibenski sinovi, sjajni interpretatori klapske pisme. Šibenčani su se odlučili obraditi upravo pjesmu Borisa Ćire Gašparca "Slomila je sve u meni" i unijeti u nju jednu posebnu emocije. Ali to nije sasvim slučajno, kažu:
"Pjesmu smo prvi put čuli od dragog nam gosta Ćire Gašparca na našem koncertu i od tada nam je prirasla k srcu. Dugi niz godina smo je pjevali za svoj gušt, a dolaskom mladih snaga u klapu odlučili smo je snimiti i udahnuti joj klapski duh i dalmatinski izričaj. Drago nam je što su upravo solist i aranžer najmlađi sudionici u pjesmi za koju se nadamo da će svojom iskrenošću i jednostavnošću naći put do mnogih srca."

Solist i aranžer pjesme je Vide Dukić dok je iskren i emotivan spot radio Ivan Kulaš. Za Klapu More se još jednom mora reći kako u moru klapa ima jedinstvenu intepretaciju ispunjenu emocijama i ljubavi prema ne samo klapskom ili dalmatinskom području, nego i hrvatskoj glazbi, njezinim autorima i državi u kojoj svi žive. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.