Christian Meringolo, talijansko- njemački pjevač novo je ime na našoj sceni

Christian Meringolo, mladi je pjevač i novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je ovih dana potpisao i svoj prvi ekskluzivni ugovor s izdavačkom kućom Croatia Records.

Porijeklom Talijan sa stalnim prebivalištem u blizini njemačkog grada Bonn, Christian je zavolio glazbu još u djetinjstvu, a već u tinejdžerskim danima započeo je s prvim nastupima kao pjevač i gitarist. Iako su njegovi prvi nastupi vezani za njemačko tržište to ga nije spriječilo da pjesme piše na talijanskom jeziku. Tematika njegovih pjesama je ljubavna, a plesni pop je ono u čemu se kao skladatelj najbolje snalazi.

Prvi singl kojim će se predstaviti publici na ovim prostorima je "Io e Te" za koji je sam napisao glazbu i tekst dok aranžman uz njega potpisuje i Andre Fuchs. Pjesma "Io e Te", u prijevodu "Ja i ti" snimljena je u Otrantu u Italiji, gradu gdje mu je rođena mama i naći će se na njegovom novom, trećem po redu studijskom albumu "Solare". No, prije izlaska albuma za hrvatsko tržište, Christian će nastaviti s objavom singlova, a neke spotove namjerava i snimiti na našoj obali.  
 

S ljepotama Hrvatske upoznali su ga prijatelji, a u tijeku su pregovori za nekoliko koncerata u dalmatinskim gradovima.
"Nekoliko puta sam bio u Hrvatskoj u kojoj imam dosta prijatelja i upravo taj sličan mentalitet mi je bio znak da pokušam svoju glazbu prezentirati i ovdje. Volim glazbu Olivera, Gibonnija, Massima, Nene Belana, volim hrvatske klape, a trenutačno slušam nove albume Domenice i Mije Dimšić. Vjerujem da će publika dobro primiti moj prvi singl i da ćemo se sresti na vašoj predivnoj obali", rekao je Christian koji se osvrnuo i na pobjedu talijanskog rock benda Måneskin kojima je hrvatski stručni žiri dao 12 bodova:
"Raduje me jako pobjeda talijanske rock grupe Måneskin na Eurosongu. Italija je zadnjih godina plasirala puno dobrih pjesama na ESC među kojima bih svakako izdvojio Il Volo s 'Grande Amore' i Raphaela Gualazzija s 'Follia d‘amore'. Ova je pobjeda opet u fokus javnosti stavila talijanske izvođače, a neću kriti da bih jednog dana i sam volio nastupati s hrvatsko-talijanskom pjesmom na tako velikom natjecanju."

Foto: Andrea Kovač

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.