Queens of the Stone Age objavili dugoočekivani novi album „In Times New Roman...“

"Dokazuje trajnu snagu grupe s mnogo naelektrizirajućih trenutaka." – The Wall Street Journal „Samo jedan bend može učiniti da fontovi zvuče cool, a to je Queens of the Stone Age.“ – Associated Press

“Izravno i žestoko... Hommeovo pisanje pjesama postalo je sve osobnije i ranjivije. Nikad više takvo nego sada.” – Revolver Nakon objavljenih singlova Emotion Sickness, Carnavoyeur te najnovijeg Paper Machete, Queens of the Stone Age danas (16.06.) predstavljaju svoj dugoočekivani, osmi studijski album „In Times New Roman...“ (Matador Records).

U 23 grada diljem svijeta među kojima su bili i Zagreb (Pločnik) i Rijeka (Dallas Music Shop), u noći s četvrtka na petak održan je #qotsamidnightclub tijekom kojeg su fanovi po prvi puta bili u prilici preslušati nove QOTSA materijale. Svi koji su bili na odabranim lokacijama imali su i jedinstvenu, one-time-only priliku postati vlasnicima ekskluzivnog glow in the dark LP-a. Uz spomenutu varijantu, u prodaji su i ploče u crvenoj, zelenoj, srebrnoj, plavoj i standardnoj crnoj boji.  

Iščekivanje je bilo veliko, a prve reakcije, kako publike tako i kritike, jedinstvene su u hvali. “In Times New Roman…” snimljen je i miksan u Hommeovom studiju Pink Duck, uz dodatne snimke iz Shangri-La studija. Producirali su ga Queens of the Stone Age, a miksao Mark Rankin. 

QOTSA su objavili sedam albuma tijekom 25 godina. Joshua Homme, Troy Van Leeuwen, Dean Fertita i Michael Shuman sviraju zajedno od 2007., a bubnjar Jon Theodore pridružio im se 2013. Oni su inspiracija za cijeli žanr rock glazbe i među najpopularnijim su svjetskim bendovima. Članovi QOTSA-e bili su na turnejama i snimali s Iggyjem Popom, Sparksom, Johnom Paulom Jonesom, PJ Harvey, The Damned, Run the Jewels, Markom Laneganom, Jackom Whiteom, Sharon Van Etten, Daveom Grohlom, Royal Trux, Eltonom Johnom i Beckom. Svaka Kraljica razumije što je potrebno za služenje velikoj pjesmi, umjetniku i nasljeđu. "In Times New Roman..." destilirani je zvuk najboljih glazbenika na planetu koji pruža na najdubljoj razini - u trenutku i za zapis, što je zauvijek.

Odrasla osoba koja je cijeli život proživjela u glazbi iznimna je rijetkost, a u toj sićušnoj skupini postoje pojedinačni glazbenici čiji je rad beskompromisan. Unutar tog podskupa duše su koje odlučuju stvarati zajedno, postojano i tijekom godina, kako bi proizvele zvuk koji može postojati samo u međusobnoj prisutnosti. U 2023., Queens of the Stone Age su ta posljednja grupa, a "In Times New Roman..." njihov je dar slušateljevim ušima.

Hiperprisutan zvuk albuma čini da se osjećate kao da ste unutar melodije sa sviračima. Svaka pjesma je vlastita pokretna soba, uzbudljiv zvučni prostor u kojem glazba udara, saginje se i lebdi u zraku u 3D stilu. Cijelo vrijeme, aranžmani rastu kako bi otkrili uništenu ranjivost, usamljenu intimnost, teror, odlučnost, pustoš koja potresa um, kulminirajući u 9-minutnom finalu, 'Straight Jacket Fitting'.

Ako je slikarstvo "vizualna umjetnost", onda je glazba "vremenska umjetnost". "In Times New Roman..." izvrstan je primjer vrhunske umjetnosti: snimke projiciraju duboko uvjerenje u snagu zvuka i očajničku želju da se poveže sa slušateljem na najdubljoj razini. Poštuju svaki trenutak slušateljeve pažnje i predanosti.

QOTSA pogled na "rock glazbu" je preuzimanje rock glazbe. Odbiti i ponovno ga spojiti. Homme je izumio glazbeni jezik koji karakterizira sirova neposrednost koja ide direktno do čistog pokreta i emocija. Vodi vas za ruku na plesni podij, a zatim vam pokazuje gdje se nalazi hidromasažna kada. A onda se nađete izvan vlastitog uma pod vrištećim zvijezdama.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.