Navijanje za Hrvatsku protiv Rusije u New Yorku

Srećko Mavrek

U prepunom Hrvatskom Središtu Nikola Tavelić na Manhattanu 7. srpnja neopisivo se navijalo za Hrvatsku i slavilo nakon teške utakmice protiv Rusije okrunjene velikom pobjedom koja je naše nogometno predstavništvo zasluženo dovelo do polufinala.

Navijanje su organizirali George Ćorluka, predsjednik Odbora Župnog Vijeća i njegovi prijatelji iz Župnog Vijeća. Cilj im je bio okupiti što više hrvatskih navijača i navijanjem dati potporu našem nogometnom predstavništvu koje je do sada ostvarilo samo vrhunske pobjede. Vrlo su zadovoljni odazivom jer je Hrvatsko Središte koje može primiti 470 ljudi bilo puno navijača u kockastim dresovima koji su zdušno i srcem navijali za Hrvatsku tijekom cijele utakmice. Potpuna euforija zavladala je na kraju utakmice kada je posljednji 11-erac za Hrvatsku izveo i pogodio Ivan Rakitić.

Zdravka Ćorluka je pripravljala hranu sa svojom ekipom koja je dala veliki doprinos cijelom događaju. Uz ćevapčiće i slane srdele pilo se i nazdravljalo fantastičnoj igri naših Vatrenih.

Zajedno s hrvatskim iseljenicima i njihovim obiteljima navijali su i brojni prijatelji i gosti kojih je sve više što se Hrvatska više približava prema samom vrhu. I današnja utakmica protiv Engleske će se pratiti u Hrvatskom Središtu na Manhattanu pa ćemo i o tome izvijestiti naše čitateljstvo.

Hrvatski navijači u New Yorku prepuni su optimizma i očekuju još jedno sjajnu pobjedu naših Vatrenih!

 

Srećko Mavrek,

HIA News Correspondent,

New York, USA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.