Održana Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije

IZB SKUPŠTINA TZ MŽ

U novim, još nedovršenim, prostorima Turističko informativnog centra na prostoru bivše vojarne u Čakovcu, održana je prva Izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice Međimurske županije. Skupštinu je vodio predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije i župan Matija Posavec, a nazočili su joj zamjenica župana Sandra Herman i direktor TZ Rudi Grula.

Uvodno je Posavec istaknuo kako rezultati u turizmu nisu rezultati pojedinca već sinergija i zajednička suradnja svih dionika u procesu stvaranja novog proizvoda, manifestacije, organizacije i ulaganja u smještajne kapacitete. „Turizam u krajnjem dijelu organizacijskog lanca, a to su oni koji su u neposrednom doticaju s turistima, jesu pojedinci koji stvaraju rezultat i njima se uvijek treba posvetiti s osobitom pažnjom. No, zajednica, lokalna i regionalna samouprava, mora biti jasna u strategiji razvoja turizma, imati jasne ciljeve i viziju. Mi smo se kao županija odredili za aktivnu ulogu u razvoju turizma jer gledamo nekoliko godina unaprijed i svjesni smo da turizam više nije samo sunce ili more. Turizam je kontinent, prirodne ljepote, enogastronomija, dobro organizirane manifestacije, kultura, povijest, znamenitosti i posebnosti. I u tome je naša uloga ključna. Puno smo napravili, danas međimurski turizam raste 16% godišnje i druga smo najbrže rastuća kontinentalna županija u Hrvatskoj. A sve to bez nacionalnih parkova, brojnih dvoraca, velikih jezera, mora i visokih planina sa skijalištima. Naša su vrijednost ljudi, njihov angažman, trud i visoko razvijena svijest u čuvanju i prezentaciji svog identiteta, svojih kvaliteta, svojih vrijednosti i, najviše, svojih potencijala. No puno je posla pred nama. Nekoliko investicijskih projekata obilježit će razvoj turizma u Međimurju. To su vidikovac na „Mađerkinom bregu“ u Železnoj gori, Muzej nematerijalne baštine u Čakovcu, Prirodoslovni muzej u Križovcu sa starom hižom u Frkanovcu i Poučnom stazom u Sv.Martinu, revitalizacija „Marine“ u Prelogu, Tematski park u Goričanu, kampovi u gornjem i donjem Međimurju i revitalizacija starog toga rijeke Drave u Svetoj Mariji i Donjoj Dubravi.“ – ističe Posavec.

Skupštinu Turističke zajednice Međimurske županije čine članovi predloženi od strane Turističkih zajednica općina i gradova. Tako su u ime Turističke zajednice grada Čakovca, članovi Ivica Fodor, Nikola Budiša, Siniša Šalamon, Miljenko Petak i Mirjana Lovrenčić. U ime Turističke zajednice grada Mursko Središće predložena je Mirjana Čanadi, a u ime TZ grada Preloga Dragica Domjanić i Suzana Dominić. U ime TZ općine Nedelišće predloženi su Ivanka Novak i Sonja Tkalčec, u ime TZ općine Štrigova Damir Knezić, a u ime TZ općine Sveti Martin na Muri predloženi su Branimir Blajić, Jelena Berečić, Davor Kocen, Rok Končić i Ivica Kutnjak.

Za članove Turističkog vijeća Turističke zajednice Međimurske županije jednoglasno su potvrđeni Jelena Berečić, Franjo Makovec, Tatjana Hažić, Dragica Domjanić, Mirjana Čanadi, Sonja Tkalčec, Damir Knezić, Miodrag Novosel, Damir Varga i Darko Mihalic.Članovi Nadzornog odbora u narednom razdoblju bit će Branko Polanec, Branimir Jakopić i predstavnik Hrvatske turističke zajednice, dok će Turističku zajednicu Međimurske županije u Saboru Hrvatske turističke zajednice predstavljati Franjo Makovec i Branimir Tomašić.Skupština Turističke zajednice raspravljala je o aktualnostima i stanju u turizmu, prijedlozima novih Zakona o boravišnoj pristojbi i Zakona o turističkim zajednicama, stanju na tržištu rada u sektoru ugostiteljstva, a posebna zahvala za doprinos u razvoju turizma Međimurja upućena je dosadašnjem direktoru Life Class Terme Sveti Martin Branimiru Blajiću koji krajem listopada odlazi na novu dužnost. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.