Ecole Duccase u Splitu: Tajne restorana s 3 Michelinove zvjezdice uz parišku školu Alaina Ducassea

Ecole Duccase u Splitu: Tajne restorana s 3 Michelinove zvjezdice uz parišku školu Alaina Ducassea

Vrhunski osmišljena jela s potpisom, kao i pomno razrađeni gastronomski koncepti velikog francuskog chefa Alaina Ducassee s preko 20 Michelinovih zvjezdica, okosnica su 34 restorana od Tokija, preko Singapura, Katara, Francuske i Britanije, pa sve do Las Vegasa koji nose njegove ime. Radi se o autentičnim bistroima i brasserijama, kao i fine dining restorana koji čine sam vrh svjetske ponude, a poneki su ovjenčani i s po 3 zvjezdice.  Kako zaslužiti i zadržati ta prestižna Michelinova odličja, koje tehnike i recepte koriste timovi u tim objektima, otkrijte tijekom kuharskih treninga Ecole Ducasse, pariške škole kulinarskih umjetnosti velikog francuskog kuhara koji će se održati od 16. do 19. studenog u ŠKMER Kuharskoj Akademiji u Splitu.

Tema su jela i predjela “Le Louis XV - Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris” (Monaco), “Alain Ducasse au Plaza Athénée” (Pariz) i “Alain Ducasse at the Dorchester” (London), dakle, usvajanje metodologije i recepata korištenih u tim restoranima slavnog kuhara.

 Program po hands on konceptu na engleskom jeziku vodi francuski chef Florian Gravelle (Francuska), jedan je od vodećih instruktora Paris Campusa - École Ducasse koja se smatra edukativnim globalnim standardom u umjetnost kuharstva i slastičarstva.

Gravelle je karijeru je gradio u prestižnim restoranima Azurne obale; Les Pecheurs (1 Michelinova zvjezdica) i Kaisuke Matsushima, a od 2009. godine, zahvaljujući talentu i stalnoj želji za usavršavanjem, postao je dio tima Centre de Formation Alain Ducasse (danas Paris Campus). 

 Radionice će biti moguće posjetiti od 17. do 19. studenog u terminu po dogovoru. Stoga, molimo zainteresirane da nam se unaprijed jave na broj +385 99 319 89 61 kako bi dogovorili vrijeme dolaska.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.