Uskoro počinje treće izdanje HOW Festivala

Uskoro počinje treće izdanje HOW Festivala

Za svega nekoliko dana počinje novo izdanje HOW (Hotel Operations Weekend) Festivala koji će od 16. do 18. listopada u Poreču okupiti brojne međunarodne i regionalne stručnjake iz hotelijerstva i povezanih industrija.

Predstavit će se brojni međunarodni trendovi u hotelskim operacijama i pokazati primjeri dobre prakse kako olakšati implementaciju novih proizvoda. Tako će program prvog dana festivala početi predavanjem o globalnim trendovima u hotelskim operacijama o kojima će govoriti Hector Pliego, direktor operacija za istočnu Europu iz Marriott Internationala. Nakon toga slijedi intervju s Lucom Gesvretom, direktorom operacija za istočnu Europu, AccorHotels-a. Na pitanja kako iskoristiti umjetnu inteligenciju u hotelu u svojoj će prezentaciji objasniti Marko Lukičić, član uprave Jadranke d.d. zadužen za digitalnu transformaciju te informacijske i komunikacijske tehnologije.

Za sve one koji su se pitali može li i kako hotel misliti za njihove goste i tako financijski doprinijeti njihovom poslovanju zajedno će odgovoriti Luc Gesvret i Marko Lukičić. Jedna od tema plenarnog dijela festivala bit će i Going green: Kako možemo sudjelovati u spašavanju planeta, a u isto vrijeme dodati vrijednost našim gostima o čemu će govoriti Mireille Jakobsen, direktorica održivog poslovanja tvrtke BC Hospitality Group i globalni direktor Schneider Electrica Robert Kempton.

Zanimljivo istraživanja prezentirat će Ružica Herceg, starija partnerica u društvu Hotelsko i destinacijsko savjetovanje, gdje će usporediti kvalitetu operacija hrvatskih hotela s konkurentskim tržištima te dati odgovor na pitanje je li ulaganje u kvalitetu isplativo ili neprocjenjivo.

Posebno zanimanje sudionika izazvat će i panel o hrani i piću na kojem će poznati kuhar Mate Janković zajedno s Ivanom Jugom - voditeljem zagrebačkog restorana Noel koji ponosno nosi Michelinovu zvjezdicu te Filipom Verbancem iz Coca-Cola HBC govoriti o popularizaciji ugostiteljskih zanimanja i podizanju ljestvice usluge u ugostiteljstvu. Na temu „Grab&go“ koncepta i tome kako povećati prihode putem novih F&B trendova raspravljat će Hector Pliego te Deniz Zembo, vlasnik hotela Amfiteatar.

Mirella Premeru, direktorica sektora upravljanja prihodima u Valamar Rivieri, Regis Morin, voditelj prihoda Point A Hotels, Queensway Groupe te Cahit Sahin, direktor Montgomerie Maxx Royal Golf Cluba diskutirat će o prodaji i marketingu i o tome treba li držati cijene i riskirati smanjenu popunjenost ili smanjiti cijenu da bi se popunili kapaciteti kada dođe do pada rezervacija.

Trećeg dan festivala govornici će dati odgovore na pitanja kako Wi-Fi u hotelu učiniti savršenim, cijenimo li društvene mreže dovoljno, koja hotelska kozmetika će biti u trendu 2020.godine, koji je najučinkovitiji oblik komunikacije s gostima dok borave u hotelu te koji su novi kreativni i neovisni F&B koncepti u hotelijerstvu.

U prve dvije godine festival je okupio više od 1000 sudionika, većinom direktore hotela, direktore operacija te voditelje hotelskih odjela, a do sada je održano 44 panela s čak 106 panelista. Većina sudionika slaže se kako je upravo HOW vodeće mjesto okupljanja hotelijera srednjeg menadžmenta te jedinstvena prilika za raspravu o konkretnim elementima uspješnog poslovanja hotelske industrije. S obzirom na izazovnu godinu, ovogodišnji HOW idealno je mjesto za analizu dosadašnjih iskustva i razmjenu ideja za budućnost.

Ove godine HOW Festival očekuje preko 500 sudionika, a uz 20 panel diskusija i prezentacija te preko 50 panelista u Poreču se očekuje odličan zabavni program (teambuilding&party).

Više informacija o HOW Festivalu te cjelokupni ovogodišnji program dostupan je na službenoj web stranici www.howfestival.com, a još uvijek se možete registrirati na linku.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.