Četvrti „Wine, olive & heritage festival“ nudi upoznavanje ljepota otoka Hvara – vina, ulja i nasljeđa

Četvrti „Wine, olive & heritage festival“ nudi upoznavanje ljepota otoka Hvara – vina, ulja i nasljeđa

Festival započinje u četvrtak 25.05. organiziranim tematskim obilaskom uljare Radojković,   posjetom OPG-u Grgo Lučić i farmi koza Kod Kućera, te nedavno otvorenom Muzeju vinogradarstva u Pitvama. U petak 26.05.  na programu je izlet u Zastražišće, na OPG Ante Mateljan Babić, posjet uljari OPG Eva Čurin i za kraj upoznavanje autohtonog bilja u jedinstvenom vrtu bioraznolikosti Fjori Fôra na službenom otvorenju sezonu uz gostovanje DJ-aZupyja.

 

Večeri petka i subote od 20h do ponoći rezervirane su za središnji jelšanski park gdje se, uz glazbeni program i degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda, nude jela  restorana s mediteranskom hranom i delicijama. U parku će biti organizirana i Art&wine radionica u petak i subotu od 19 sati pa nadalje.  U nedjelju prijepodne na Trgu sv. Ivana bit će predstavljena prva „Hvarska vegetarijanska kuharica“ autorice Dominke Juzbašić uz prigodne zalogaje. U predvečernjim satima na istom mjestu predstavit će se mlada umjetnica Marta Milatić s glazbeno likovnim akvarelom "Otok". 


„I ove godine pripremili smo posebno zanimljiv program za ljubitelje domaće hrane i nadaleko poznatih hvarskih vina na našem „Wine, olive & heritage festivalu“. Domaćim i stranim gostima želimo pokazati kulturu otoka Hvara na više razina. U prvom je planu promocija hvarskih vina, maslinovih ulja i raznih domaćih proizvoda otoka poput autohtonog bilja -  lavande, smilja, ružmarina, lovora i dr. Cilj festivala je promocija hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“, a namijenjen je turistima u predsezoni kojima je važniji autentični doživljaj od samoga sunca i mora“ – najavila je događaj gđa Marija Marjan, direktorica TZ općine Jelsa.

 

Detaljan program dnevnih izleta nalazi se na webu Turističke zajednice općine Jelsa www.visitjelsa.hr, a na facebook stranici Wine, olive & heritage festival pratite sve  aktualnosti. Kupnja karata za izlete moguća je  u uredu TZ Jelsa i online putem aplikacije ENTRIO.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.