Varaždinska tvrtka GeoKol pouzdani partner velikim izvođačima sljemenske žičare

geokol

Izgradnja sljemenske žičare okupila je najbolje hrvatske izvođače radova, a među onima koje u tom poslu kada je riječ o projektima i temeljenju imaju jednu od najbitnijih uloga je i varaždinska tvrtka GeoKol koja je s još jednom varaždinskom tvrtkom izvođač polovice ugovorenih radova. Riječ je relativno mladoj, ali iznimno uspješnoj građevinskoj tvrtki osnovanoj 2003. godine, a koju čini provjereni tim stručnjaka s iznimnim geotehničkim i građevinskim iskustvima na više stotina gradilišta.  

 

Davor Kolarek, kao direktor tvrtke GeoKol etablirao je tvrtku kao jednu od vodećih tvrtka u geotehnici pa su usluge njega i njegove ekipe tražene i hvaljene od suizvoditelja i investitora diljem Hrvatske i Slovenije.Tvrtka danas posluje kroz tri podružnice, pa uz glavnu varaždinsku, poslovnice ima i u Brežicama u Sloveniji te u Zagrebu.

Vlasnik i direktor tvrtke GeoKol, D. Kolarek, kaže da je osnovao tvrtku zbog konstantnog povećanja potrebe za stručnim izvođenjem radova takvog karaktera. Prije krize 2008. godine njegova je tvrtka  zapošljavala i do 15 djelatnika, da bi u međuvremenu taj broj pao, ali uspjela se održati pa je danas to stabilna tvrtka s 10-tak zaposlenih i referencama na kojima joj mogu pozavidjeti i mnoge znatno veće tvrtke.ž

 

 - Prije petnaestak godina uvidjeli smo da potreba za našom djelatnosti postoji i da je sve veća i odlučili smo krenuti u vlastiti biznis. U početku se tvrtka bavila izvođenjem geotehničkih istražnih radova (geomehanikom), da bi s vremenom, konstantnim ulaganjem u ljude (znanje) i opremu, proširila svoje djelatnosti na projektiranje, geotehnički nadzor, kontrolna ispitivanja i mjerenja, izvođenje geotehničkih konstrukcija i konzalting. Možemo reći da je danas tvrtka GeoKol  specijalizirana za izvođenje svih geotehničkih i hidrotehničkih istražnih radova te radova iz područja geomehanike, izradu geotehničkih izvještaja i analiza, projektiranje u geotehnici, geotehnički nadzor, kontrolne radove u geotehnici, izvedbe ojačanja tla, izvedbe zaštite građevnih jama, sanacije klizišta, konzalting u geotehnici, a kontinuirano surađuje i s fakultetima i institutima, osobito u domeni geotehnike - ističe, a kad je riječ o tvrtkinim referencama, dodaje: 

 

- U posljednje dvije tri godine radilo se vrlo intenzivno na raznim poslovima vezanim uz našu struku. U 2018. godini jedno od velikih gradilišta bio nam je most Čiovo. Bio je to vrlo zahtjevan projekt  osobito imajući u vidu tvrdoću stijena u kojima smo morali izvoditi AB pilote, no, možemo se pohvaliti da su unatoč svim problemima vezanim uz tadašnjeg glavnog izvođača radova, naši radovi izvedeni ne samo najkvalitetnije moguće već i u ugovorenome roku.

Radili smo i na prepumpnoj stanici za LNG Krk u Rijeci,te posao također obavili prije roka, a za sljemensku žičaru dogovorili smo polovicu geotehničkih radova na projektu koji ima 29 stupišta. Bilo je malo problematično zbog pristupnih cesta zimi, ali radovi su u punom tijeku cijelo vrijeme tako da će naši radovi čak dva mjeseca ranije od planiranog.

Od radova na koje smo posebno ponosni i za koje smo također dobili puno pohvala investitora izdvojio bih uređenje umjetnog jezera za HE Brežice, što nam je otvorilo niz novih poslovnih suradnji u Sloveniji. Trenutno, osim sljemenske žičare, radimo i na pruzi Zabok - Zaprešić, gdje smo ugovor potpisali na tri godine, a pripremamo se i za natječaj za posao na pruzi Križevci - mađarska granica.  

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.