Održana svečana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije u povodu dvadesete godišnjice postojanja

Održana svečana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije u povodu dvadesete godišnjice postojanja

U utorak, u velikoj vijećnici Međimurske županije održana je svečana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije u povodu dvadesete godišnjice postojanja tog tijela koje zagovara gospodarstvo i socijalni dijalog. 

- Još te davne 2002. godine prepoznali smo da jedino socijalnim dijalogom možemo doći do kvalitetnih rješenja kada je riječ o socijalnoj politici u Međimurju. Vodeći se parolom 'Budemo slavili dok bude časa, a sad idemo delat'  i dalje smatramo da nije vrijeme za slavlje već za nastavak rada- rekao je Ivan Senčar, predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Međimurske županije na konferenciji za medije uoči sjednice. 

- GSV Međimurske županije slovi kao jedno od najaktivnijih u Republici Hrvatskoj. Zahvalio bih se svim dosadašnjim članovima ovog tripartitnog tijela koji su svojim požrtvovnim radom doprinijeli tome, ali i našim suradnicima: Obrtničkoj komori Međimurske županije, Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Čakovec i HZZ Područnom uredu Čakovec koji redovito prate naše sjednice, naglasio je Senčar te dodao da im to daje snagu i podstrek za daljnji rad. 

U dva desetljeća postojanja doticali smo i rješavali mnogo tema pa i one 'škakljive' te smo doista pokazali da ne postoji 'tabu' tema o kojoj ne bi mogli raspravljati, osobito ako je bitna za gospodarstvo ili je ugrožen životni standard građana. Tako smo otvarali i teme poput moralne, političke i fiskalne odgovornosti političara, dodao je. U ta dva desetljeća doista raspravljalo se o bitnim temama potvrdili su i ostali članovi Gospodarsko-socijalnog vijeća, na svečanoj sjednici  moglo čuti i kako njihovi zaključci upućeni nadležnim institucijama nisu u dovoljnoj mjeri uvažavani, budući da je riječ o savjetodavnom tijelu.  

Čestitke uz obljetnicu članovima GSV-a uputio je i župan Matija Posavec naglasivši da je riječ o itekako bitnom tijelu, čiji savjeti i zaključci su uvijek dobrodošli te uvelike pridonose kvalitetnijem planiranju aktivnosti, osobito u izazovnim vremenima te im i nadalje zaželio ovako angažirani rad.  Članovi GSV-a upoznati su s novim kretanjima na tržištu rada, a pred njima se našao i prijedlog Proračuna Međimurske županije za 2023. godinu.

- Proračun za iduću godinu je realan, čak i blago optimističan. No, ono što bode u oči je da je prihodovna strana za 1% veća u odnosu na ovogodišnji proračun, a rashodovna za 3,8%, čime se stječe dojam da će se trošiti više od planiranog, zaključio je Senčar. Konačnu ocjenu Proračuna za iduću godinu ipak će dati županijski vijećnici na sjednici Skupštine Međimurske županije koja će se održati u četvrtak 15. prosinca. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.