Hrvatska je pokazala veliki potencijal kao premium destinacija

Hrvatska je pokazala veliki potencijal kao premium destinacija

Hrvatske tvrtke iz premium segmenta turizma održale 700 sastanaka s agentima na sajmu International Luxury Travel Market

Vodeći svjetski događaj za portfelj luksuznog turizma - International Luxury Travel Market (ILTM) u Cannesu - okupio je 2100 agenata iz više od 75 zemalja u opsežnom programu promocije i umrežavanja. Pojedinačna tvrtka tijekom sajma održi oko 70 sastanaka jedan na jedan s agentima. Na ILTM-u ove godine sudjeluje 11 hrvatskih tvrtki iz premium segmenta, što je dvostruko više nego lani. Sudjelovanje tvrtki na sajmu organizirala je Hrvatska gospodarska komora u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

"Nastupom na ILTM-u želimo Hrvatsku pozicionirati na svjetskoj karti premium turizma. Cijelu ovu godinu posvetili smo se praćenju trendova u okruženju. Konkurentno tržište neprestano nas motivira na modernizaciju kako bismo se što bolje uklopili u modernu kontekstu i praćenju svjetskih trendova u putovanju posvećeni smo poticanju unapređenja kvalitete u svim segmentima i djelatnostima turizma Ovaj sajam je jedna od aktivnosti kroz koju osluškujemo tržište i gradimo temelje za uspostavu HGK premije turističke zajednice, koja će podržati tvrtke u razvoju i promociji vrhunske turističke ponude Hrvatske“, izjavila je Andreja Vukojević , direktorica Sektora turizma i Sektora marketinga i komunikacija HGK.

ILTM okuplja međunarodnu turističku zajednicu. Objedinjuje sve vrste luksuznih putničkih iskustava – od najuglednijih marki u industriji do pionira u premium ponudi. U četiri dana trajanja sajma ukupno je zakazano više od 82 tisuće B2B sastanaka.

"U okolnostima potpunog oporavka poslovnog putovanja u Francuskoj, Hrvatska se međunarodnoj turističkoj publici u Cannesu predstavlja kao destinacija s premium i luksuznom ponudom. Prema nedavnom istraživanju, gotovo 90 posto organizatora poslovnih događaja u Francuskoj planira organizirati poslovni događaj u inozemstvu, a Hrvatska ima sve preduvjete za značajnije dolaske u segmentu MICE turizma.Sajam u Cannesu savršena je prilika i idealno mjesto za pozicioniranje naše zemlje na svjetskoj karti luksuza s posebnim naglaskom na na klijente koji iznimno cijene gastronomiju, kulturne znamenitosti i prirodnu baštinu. Hrvatska ima sve bolju poziciju na francuskom tržištu, što potvrđuju i sami agenti koji ističu kako naša zemlja nudi zaokružen turistički proizvod", rekla je Danijela Mihalić Đurica , direktor Predstavništva HTZ-a u Francuskoj.

11 hrvatskih brendova traži priliku za izgradnju i obnovu veza s organizatorima putovanja, kustosima i agencijama iz cijelog svijeta u Cannesu: Le Meridien Lav Split, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa / Hilton Imperial Dubrovnik, Royal Hotels & Resort Dubrovnik, Katarina Line Cruises and Tours Croatia, Esplanade Zagreb Hotel, Hilton Hotels Zagreb, Lošinj Hotels & Villas, Elite Travel Premium Experiences, Globtour Event Croatia, Marinus Beach Hotel Croatia, Leonidas Travel. Riječ je o premium hotelima i turističkim agencijama specijaliziranim za goste veće platežne moći.


"Sudjelovanje na sajmu ILTM za nas predstavlja iznimnu priliku, jer okuplja ključne sudionike u industriji luksuznih putovanja. Očekujemo susrete s brojnim agentima iz ovog segmenta, što otvara nove poslovne horizonte i daje priliku za uspostavljanje vrijednih poslova Promocija našeg novog brenda - Elite Travel "Premium iskustva na ovom sajmu dodatni su bonus i uvjereni smo da će dugoročno rezultirati značajnim uspjehom. Radujemo se prilici da svoje visoke standarde podijelimo s globalnu publiku i da nastavimo graditi našu reputaciju vrhunske destinacije za vrhunska putovanja," rekla je Silvia Veramenta,  voditeljica poslovnog razvoja iz Elite Travela.

HGK po sedmi put, točnije od 2017. godine, organizira sudjelovanje hrvatskih tvrtki na sajmu luksuznih putovanja. Ove godine na sajmu sudjeluje više od 7000 stručnjaka u segmentu luksuznih putovanja iz više od 95 zemalja.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.