Ministar Filipović - Vladine mjere polučile pozitivne rezultate u gospodarstvu

Ministar Filipović - Vladine mjere polučile pozitivne rezultate u gospodarstvu

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović poručio je u Mariji Bistrici na otvorenju dvodnevnog 24. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu da je u gospodarstvu Hrvatske zajednički cilj zelena Hrvatska te inovativno, održivo i konkurentno gospodarstvo i poduzetništvo, a Hrvatsku želi vidjeti kao još poželjniju investicijsku destinaciju.

"Investicije su ključne za naš uspjeh jer potiču daljnji razvoj gospodarstva, otvaraju nova radna mjesta i otvaraju nove mogućnosti. Također, želim istaknuti da nema nikakvog napretka bez naše suradnje. Proteklih smo se godina u to imali prilike uvjeriti puno puta. Naime, od pandemije korona virusa do brutalne ruske agresije na Ukrajinu, koja je za posljedicu imala veliku energetsku krizu i za sobom vukla inflaciju, pa i nesretni potresi koji su nam se dogodili, sve su to situacije u kojima moramo biti jedni uz druge kako bi prebrodili izazove koji su pred nama". 
Istaknuo je također kako je Vlada našla rješenja i odgovore na sve krize i probleme, a mjere koje je donijela utjecale su na pozitivne rezultate u gospodarstvu. 
"U ovom trenutku BDP u Hrvatskoj raste po najvišoj stopi u cijeloj Europskoj uniji i to je najbolji pokazatelj da se odluke koje smo donosili kao Vlada prije nekoliko godina, ali i odluke koje smo donosili proteklih mjeseci, reflektiraju u rastu našeg gospodarstva i to je ono što ćemo činiti i u budućnosti", rekao je ministar.  
Izdvojio je još nekoliko statističkih podataka - u posljednje tri godine broj aktivnih poduzeća povećan je za više od 3,5 tisuće, broj obrtnika i slobodnih zanimanja u tom je razdoblju povećan za gotovo 15 posto, a trenutno je oko 215 tisuća radnika zaposleno u obrtništvu. 
"Namjera je da kroz Zakon o poticanju ulaganja potaknemo ulaganja u održive i tehnološki napredne projekte koje imaju dodanu vrijednost za cijelo društvo", zaključio je Filipović. 
Inače, dvodnevno Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu tradicionalno okuplja predstavnika tijela državne i javne uprave, predstavnika lokalne uprave i samouprave te poduzetnika i gospodarstvenika. Teme ovogodišnjeg savjetovanja vezane su uz tranziciju prema digitalnom i zelenom gospodarstvu, inovativno, održivo i konkurentno gospodarstvo i poduzetništvo te pozicioniranje Republike Hrvatske kao poželjne investicijske destinacije.
 
Izvor: Hina/Vlada

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.