Međimursko veleučilište u Čakovcu posjetila gradonačelnica Cividini: I Gradu Čakovcu potrebno je Međimursko veleučilište

Međimursko veleučilište u Čakovcu posjetila gradonačelnica Cividini: I Gradu Čakovcu potrebno je Međimursko veleučilište

Dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, doc.dr.sc. Igor Klopotan, sa suradnicima, u ponedjeljak je ugostio gradonačelnicu Čakovca, Ljerku Cividini, s kojom je razgovarao o suradnji na relaciji Grad Čakovec – Veleučilište.

Gradonačelnica je obišla novi znanstveni centar, Centar održivog razvoja, u koji je uloženo oko 12 milijuna kuna iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija, a kojim Veleučilište može postati prva znanstvena ustanova u Čakovcu i Međimurskoj županiji.

– Očekujemo veću potporu Grada i gradonačelnice kako bi Centar održivog razvoja čim prije krenuo s punim radom i kako bi studenti i istraživači mogli koristiti laboratorije. Projektom želimo osigurati znanstveno-istraživačku infrastrukturu i poboljšati dostupnost obrazovanja u STEM području, povećati broj istraživačkih projekata i pojačati suradnju Veleučilišta i drugih ustanova. Isto tako dobili smo podršku gradonačelnice za našu međunarodnu znanstvenu konferenciju koja će se po treći puta održati u Sv. Martinu na Muri slijedeće godine pod pokroviteljstvom Vlade RH i uz potporu Grada Čakovca, Međimurske županije i ostalih partnera – izjavio je dekan Klopotan.

Gradonačelnica Cividini istaknula je da je u Centar održivog razvoja puno uloženo i da Čakovcu i Međimurju treba znanstveni centar.

– Gradu Čakovcu Međimursko veleučilište je potrebno i uvijek će imati podršku Grada Čakovca. Znanje je ono što treba usaditi našim mladima, jer sve što ulažemo u njih možemo dobiti povratno nazad, a tu je i činjenica da je sve veći broj visokoobrazovanih Čakovčanki i Čakovčana – rekla je gradonačelnica Cividini.

Voditeljica studija Održivog razvoja Magdalena Zeko podsjetila je da su u tijeku upisi.

– Interes studenata je zadovoljavajući. Prijave i upisi su još uvijek u tijeku tako da se svi zainteresirani stignu informirati o programu, koji se sastoji od tri smjera: Ekoinženjerstvo, Održiva gradnja i Termotehničko strojarstvo. S otvaranjem Centra održivog razvoja s četiri vrhunska laboratorija, koji nam služe za raznorazne projekte i za suradnju s lokalnom zajednicom, pružamo kvalitetno obrazovanje našim studentima – kazala je Zeko.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.