Predsjednik Milanović primio učenike XV. gimnazije Zagreb, osvajače medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima

Predsjednik Milanović primio učenike XV. gimnazije Zagreb, osvajače medalja na međunarodnim informatičkim natjecanjima

Povodom početka nove školske godine i kako bi im čestitao na uspjehu na informatičkim natjecanjima, predsjednik Republike Zoran Milanović primio je učenike XV. gimnazije Zagreb. Učenici su dobitnici  medalja na 33. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, koja se održala od 19. do 25. lipnja 2021., a veliki uspjeh postigli su i na 28. srednjoeuropskoj informatičkoj olimpijadi koja se od 1. do 5. rujna 2021. održala u Zagrebu. 

Na međunarodnoj informatičkoj olimpijadi hrvatski informatičari osvojili su dvije zlatne, jednu srebrnu i jednu brončanu medalju. Zlatnu medalju osvojili su Dorijan Lendvaj i Patrick Pavić, srebrnu medalju Vito Anić, a Krešimir Nežmah je osvojio brončanu medalju. Jednako uspješni bili su i na međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u programiranju, održanom online u Zagrebu, na kojem je nastupilo 48 natjecatelja iz 11 zemalja. Osvajač zlatne medalje i ukupni apsolutni pobjednik ovog natjecanja je Dorijan Lendvaj, a zlato je osvojio i Patrick Pavić, srebrni je bio Krešimir Nežmah, a Vito Anić osvojio je brončanu medalju.

 Osim osvajača medalja na informatičkim olimpijadama na sastanku s predsjednikom Milanović bili su i mentor učenika hrvatske informatičke reprezentacije i ravnatelj XV. gimnazije prof. savjetnik Nikola Dmitrović i odgovorni voditelj, tajnik Hrvatskog saveza informatičara Krešimir Malnar.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.