Gradonačelnik Bosilj učiteljima podijelio zahvalnice, a Druga gimnazija Varaždin ekskurzijom u Karlovac i Vrbovsko obilježila Dan učitelja

Gradonačelnik Bosilj učiteljima podijelio zahvalnice, a Druga gimnazija Varaždin ekskurzijom u Karlovac i Vrbovsko obilježila Dan učitelja
Svjetski dan učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja škola - svih nas kojima su djeca - jedina garancija budućnosti - predana u naše ruke da ih vodimo, učimo i podučavamo znanjima te odgajamo u pametne i samostalne mlade ljude.
Druga gimnazija Varaždin danas je obilježila svoj dan stručnom ekskurzijom u Karlovac (Aquatika) i Vrbovsko ( kanjon Kamačnik).
Predivni lokaliteti, još ljepša priroda i izvor rijeke Kamačnik u društvu mojih izvrsnih kolegica i kolega nastavnika i stručnih suradnica. Hvala im što zajedno činimo i što jesmo Druga gimnazija Varaždin te se trudimo i radimo najbolje što možemo za naše učenike.-Napisala je na fb profilu Zdravka Grđan, ravnateljica Druge gimnazije Varaždin, škole koja u svom sastavu ima i sportsku gimnaziju.
 
Prof. Grđan je i predsjednica Gradskog vijeća, a gradonačelnik Bosilj je iz učiteljske obitelji, što je i naglasio na prijemu za nagrađivane učitelje i predstavnike umirovljeničke populaciuje učitelja, uz  jučerašnji Dan učitelja upriličen u gradskoj vijećnici.
 
Zahvalnice gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u utorak je u povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja u Gradskoj vijećnici održao prijem za umirovljene djelatnike osnovnih škola Grada Varaždina i Dječjeg vrtića Varaždin koji su u mirovinu otišli u protekloj školskoj godini te nastavne djelatnike koji su dobitnici nagrada Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić.

„Danas je Svjetski dan učitelja i primili smo nagrađene učitelje i učiteljice koji su u mirovini. Ja sam posebno senzibiliziran što se tiče učitelja jer sam iz učiteljske obitelji, moji roditelji i otac i majka su bili učitelji tako da mi je ovo posebno zadovoljstvo. Rad učitelja protekle godine bio je znatno teži, kombinirali su nastavu online i uživo i vjerujem da će se njihov trud prepoznati u uspjesima tih generacija koje su oni odgajali. Grad Varaždin trudi se da im poboljša uvjete rada. Jedna od velikih stvari jest da smo omogućili učiteljicama u produženom boravku ugovore na neodređeno. Grad kontinuirano ulaže u kvalitetu materijala u školama, u obnovu škola, ali moramo još više ulagati u ljude. Ugovori na neodređeno kojima im se ne prekida radni odnos tijekom ljeta jedan je od početnih koraka i vjerujem da ćemo u tom smjeru nastaviti i dalje.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj i čestitao svim učiteljima njihov dan.  

UNESCO je 1994. godine proglasio 5. listopada Svjetskim danom učitelja, u spomen na isti datum 1966. godine, kada je u Parizu potpisana Preporuka o statusu učitelja. Od tada se ovaj dan obilježava u više od sto zemalja. Želja i namjera je da obrazovanje odnosno učitelji i odgojitelji, dobiju društvenu važnosti koju i zaslužuju.

NAGRAĐENI (Ministarstvo znanosti i obrazovanja):

dr.sc. Tea Pavičić Zajec – učiteljica razredne nastave
mr.sc. Tamara Ređep – učiteljica informatike

Ivica Kolarić – tehnička kultura

Dubravka Kalinić-Lebinec

Ljiljana Inkret-Martinčević

Željka Hutinjski

Dijana Gašparac

Mihaela Vrbnjak Grđan

Rosana Štrocinger

Aleksandra Oreški

Mario Stančić

 

UMIROVLJENI:

Rajka Stilinović

Ljiljanka Bistrović

Marina Pajtlar

Danijel Labaš

Branko Zavrtnik

Marija Ivančić

Marija Cepanec

Ankica Kadrijević

Gordana Kresonja

Nela Čolo

Pavica Kovačić

Jadranka Kostanjevec

Nevenka Herceg

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.