Ukupno je u Hrvatskoj 7209 učenika u izolaciji, u 12 županija i Zagrebu od ponedjeljka nastava u školama

Ukupno je u Hrvatskoj 7209 učenika u izolaciji, u 12 županija i Zagrebu od ponedjeljka nastava u školama

U osnovnim i srednjim školama Varaždinske županije nastava će se od ponedjeljka, 8. studenoga, nastaviti provoditi sukladno godišnjem planu i programu rada škola, odnosno po modelu A – nastava u školi. Varaždinska županija je, kao osnivač škola, dala uputu ravnateljima da redovito konzultiraju Epidemiološku službu Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije. 
Odluka o eventualnoj promjeni modela održavanja nastave bit će donesena ovisno o broju zaraženih učenika te broju učenika i razrednih odjeljenja kojima je izrečena mjera samoizolacije. U 33 osnovne i 13 srednjih škola, čiji osnivač je Županija, na današnji dan je na koronavirus pozitivno 156 učenika (62 osnovnoškolca i 94 srednjoškolca), 11 učitelja (11 u OŠ, 0 u SŠ) te 6 nenastavnih djelatnika (5 OŠ, 1 SŠ). To je smanjenje u odnosu na 26. listopada kada je pozitivno na koronavirus bilo ukupno 177 učenika. 
Mjera samoizolacije izrečena je za ukupno 864 učenika, od čega 360 osnovnoškolaca te 504 srednjoškolca, za ukupno 21 učitelja i nastavnika (13 OŠ, 8 SŠ) te 4 nenastavna djelatnika (4 OŠ, 0 OŠ).  To je smanjenje u odnosu na 26. listopada kada je u mjeri samoizolacije bilo ukupno 1.255 učenika.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u petak o modelima organizacije nastave po županijama te o broju covid pozitivnih u školama po svim županijama, osim Šibensko-kninske i Istarske županije jer ministarstvu nisu dostavile podatke.

Nastava po A modelu, koji predviđa nastavu u školama, održava se u: Primorsko-goranskoj županiji, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Varaždinskoj, Međimurskoj županiji, zatim Koprivničko-križevačkoj, Karlovačkoj, Brodsko-posavskoj, Zadarskoj, Splitsko-dalmatinskoj županiji te u Gradu Zagrebu, kao i u Zagrebačkoj i Požeško-slavonskoj županiji.

U Gradu Zadru nastava po modelu A bit će samo u osnovnim školama, u Dubrovačko-neretvanskoj od 8. do 12. studenoga i u 39 škola Sisačke-moslavačke županije, a samo od 1. do 4. razreda u Bjelovarsko-bilogorskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Nastava po C modelu, ili nastava na daljinu, održava se u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Zadarskoj županiji - OŠ Biograd na Moru od 5. do 8. razreda od 8. studenoga nadalje, Osnovna škola Obrovac od 5. do 8. razreda od 8. studenoga nadalje, od 8. do 19. studenoga u Ličko-senjskoj županiji - Osnovna škola Jure Turića, Gospić, Strukovna škola Gospić, Gimnazija Gospić, OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ S.S. Kranjčevića Senj od 5. do 8. razreda i OŠ Luke Perkovića Brinje od 5. do 8. razreda, od 8. do 12. studenoga u Sisačko-moslavačkoj županiji - Gimnazija Sisak i još 13 škola A/C-model, u Osječko-baranjskoj županiji od 5. do 8. razreda i sve srednje škole, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji od 5. do 8. razreda i sve srednje škole od 8. do 12. studenoga te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji SŠ Metković, OŠ don Mihovila Pavlinović, SŠ fra AKM Ploče, SŠ Vela Luka, OŠ Braće Glumac Lastovo, Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen, Medicinska škola Dubrovnik, OŠ Vela Luka, OŠ Stjepana Radića, OŠ Opuzen i Gimnazija Metković.

Ukupno je u Hrvatskoj 7209 učenika u izolaciji

Covid pozitivnih učenika najviše je u Zagrebu (1458), Splitsko-dalmatinskoj županiji (592) i Primorsko-goranskoj (487), a najmanje covid pozitivnih je u Ličko-senjskoj županiji (39). U Hrvatskoj je 5085 ukupno pozitivnih učenika. U Zagrebu je najviše učenika u samoizolaciji, njih 2457, a najmanje ih je u Virovitičko-podravskoj, njih 19. Ukupno je u Hrvatskoj 7209 učenika u izolaciji. Ukupno je 808 covid pozitivnih djelatnika u školama, a naviše u Zagrebu (147) te najmanje u Ličko-senjskoj županiji (10).
U samoizolaciji je 119 djelatnika, a najviše je onih iz Zagreba (31), a najmanje iz Krapinsko-zagorske županije (1).

 

---

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.