S ravnateljicom Druge gimnazije Varaždin Zdravkom Grđan razgovarali smo o upisima u programe Druge gimnazije

S ravnateljicom Druge gimnazije Varaždin Zdravkom Grđan razgovarali smo o upisima u programe Druge gimnazije

 Kad je riječ o upisima ravnateljica Zdravka Grđan kaže da je Druga gimnazija i ove godine donijela odluku o dva upisna roka - ljetni i jesenski i da se prijave za ljetni rok još primaju. Od programa za upise u prvi razred u školskoj godini 2022./2023. nudi se sportski, opći i prirodoslovno matematički smjer.

- Druga gimnazija je i jedina škola u Varaždinu koja je još 2011. godine uvela i sportsku gimnaziju. Osim sportske učenici mogu upisati i  program opće gimnazije ili prirodoslovno-matematički smjer. Također škola u drugom razredu nudi i izbor između više stranih jezika poput ruskog, francuskog ili španjolskog, a učenici mogu dobiti i dvije međunarodne diplome - DSD diplomu za njemački te DELF za francuski jezik. Također imamo i slovenski jezik što je dobro za slovensku manjinu ali i za druge učenike osobito one iz pograničnog dijela Varaždinske županije za slučaj da netko želi studij nastaviti u Sloveniji.

 Ono što je kod sportskih programa posebno je da se uče i dodatni predmeti koji se ne mogu učiti ni u jednom drugom gimnazijskom programu osim u sportskim razredima. Tih razreda je svega nekoliko u Hrvatskoj, a Sportska gimnazija u Zagrebu je čista sportska gimnazija. U Drugoj gimnaziji u našem sportskom gimnazijskom programu to su predmeti poput kondicijske pripreme, prehrane sportaša, zatim psihologija, sociologija i fiziologija sporta. Kroz te se predmete priprema učenike najbolje za nastavak školovanja na Kineziološkim fakultetima, ali i za rekreativno ili aktivno bavljenje sportom. Pokazalo se i da su učenici iz sportskog usmjerenja kompetitivniji, otvoreniji su, a često i društveniji, dobro se snalaze u svim novim situacijama. - Poručila je ravnateljica i pozvala učenice i njihove roditelje da kod izbora ne propuste pogledati što nudi Druga gimnazija Varaždin.

Odluka o upisima na poveznici: 

http://gimnazija-druga-vz.skole.hr/upload/gimnazija-druga-vz/images/static3/1025/attachment/Odluka_o_upisu_ucenika_u_I._razred_srednje_skole_u_skolskoj_godini_2022._2023.pdf

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.