Škola počinje 5. rujna i to bez posebnih mjera, kaže ministar Fuchs

Škola počinje 5. rujna i to bez posebnih mjera, kaže ministar Fuchs

- Počinjemo bez maski i posebnih kontrola, ali uz preporuku održavanja osnovnih epidemioloških mjera, a nadam se da će to tako i ostati. rekao je nakon sjednice Vlade, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te se osvrnuo na pripreme uoči početka nove nastavne godine 5. rujna. - Sve pripreme koje su bile u tijeku su obavljene.

Ne očekujemo nikakve posebne probleme, barem za sada. Nadamo se da će to tako i ostati. Škola počinje kako je planirano 5. rujna, bez posebnih mjera. Krajem prošle školske godine poprilično smo olabavili mjere, i inače kao država smo imali poseban status kada je u pitanju nastava u osnovnim i srednjim školama te fakultetima, istaknuo je, dodajući da smo završili prošlu godinu s najmanje tjedana online nastave, a prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije.
- Prije ljeta smo donijeli uredbu o korekciji cijene za udžbenike, cijene papira te tiska su otišle prema gore.

Sada je veliki problem i čime se bavi Vlada, to su svakako problemi u energetici te veliko povećanje cijene za struju, grijanja i slično.   kon sjednice Vlade u četvrtak, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na pripreme uoči početka nove nastavne godine 5. rujna. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.