Međimurski srednjoškolci pokazali svoje stvaralaštvo na županijskoj smotri LiDraNo 2019.

smotra

Međimurski srednjoškolci pokazali svoje stvaralaštvo na županijskoj smotri LiDraNo 2019.  a organizirala ga je Graditeljska škola Čakovec  koja je bila je i domaćin županijske Smotre LiDraNo 2019. održane 22. veljače, u Centru za kulturu Čakovec.

LiDraNo je festival riječi, a svaki čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi njegova riječ. Stoga, ako uzmemo u obzir sve riječi koje su napisane u zborniku, koje su otpjevane i odglumljene na ovim smotrama, tada možemo biti sigurni da naš kraj ima budućnost jer su naši mladi bogati riječima.“, poručio je ravnatelj Graditeljske škole Zvonko Ladić pohvalivši sve profesore i djelatnike svoje škole koji su bili uključeni u organizaciju  Smotre, na čelu s predsjednicom Županijskog povjerenstva za LiDraNo 2019. godine, profesoricom Tamarom Oletić.

Na smotri je prezentirano 17 literarnih radova, dva školska lista, 2 radijske emisije, 9 samostalnih novinarskih radova, a publika koja je ispunila dvoranu uživala je u  16 pojedinačnih i skupnih scenskih nastupa.Na samom početku himnu i splet međimurskih pjesama izveo je Zbor Graditeljske škole Čakovec pod ravnanjem profesorice Martine Pongrac, a ovogodišnji LiDraNo otvorio je župan Međimurske županije Matija Posavec. „Važnost LiDraNo-a je u tome što mladi mogu pokazati svoje talente i stvaralaštvo. Svi vi, učenici, mentori i ravnatelji, možete biti ponosni na svoj rad i trud, a mi Međimurci što na ovako malom prostoru imamo toliko potencijala i kreativnosti.“, rekao je župan Posavec.Sve srednje škole s područja Međimurske županije sudionici su Smotre, a najbolji odabrani iz svake kategorije predstavljat će Međimursku županiju na državnoj smotri u Primoštenu od 25. do 29. ožujka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.