Projekt 'Sigurna turistička destinacija' postao brend što znači da hrvatska policija dobro radi svoj posao

Projekt 'Sigurna turistička destinacija' postao brend što znači da hrvatska policija dobro radi svoj posao

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku na svečanom otvorenju projekta "Sigurna turistička destinacija 2022." potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istaknuo da je taj projekt postao brend po kojem je postala prepoznatljiva hrvatska policija.

Na svečanom otvorenju projekta koji se uspješno provodi 17 godina bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
MUP je 2006. godine pokrenuo jedinstven projekt "Sigurna turistička sezona", to jest zajedničke ophodnje stranih i hrvatskih policajaca u turističkim mjestima u kojima su gosti iz njihovih zemalja. Ministrica Nikolina Brnjac zahvalila je dežurnim službama što omogućuju da smo sigurna turistička destinacija za turiste i za domaće stanovništvo. Projekt je 2021. godine promijenio ime u „Sigurna turistička destinacija“, kao rezultat zajedničke odluke donesene s domaćim partnerskim institucijama, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom, što je više u skladu sa značajem, opsegom i sigurnosnim okolnostima njegove provedbe.

Ministar Božinović istaknuo je da je projekt postao brend po kojem je postala prepoznatljiva hrvatska policija."Naša policija sigurno postaje i brend hrvatskog turizma. Turizmu kao jednom od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj pristupamo integrirano te i ovdje možete vidjeti sinergiju nacionalne vlasti, županije i grada Šibenika. Bilo da su u pitanju požari, turizam ili bilo koja aktivnost koja po prirodi ne može biti posao samo jednog resora, mi stvaramo određene načine i modele kako integrirati sve one informacije i znanja koji su nam potrebni u tom trenutku", rekao je Božinović. 

Osvrnuo se i na požar koji je u prošlu srijedu buknuo na području Zatona i Rasline, a proglašen je ugašenim u ponedjeljak ujutro. Ministar Božinić osvrnuo se na posljedice požara, kazavši da je izgorjelo 30 kuća, nekoliko automobila i brodica i tri poljoprivredna stroja te da se štete još zbrajaju.

Također podsjetio je i na planirani posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Jasenovcu  koji je bio bez službene najave. Kazao je da se posjet osobe ranga predsjednika neke strane države ne može organizirati i najaviti na način na koji je to učinjeno. "Prije nekoliko dana je srpska strana najavila dolazak potpredsjednice Vlade i ministrice energetike u Hrvatsku. Najavili su to onako kako se to treba najaviti. U toj noti su svi elementi koji trebaju biti - tko dolazi, tko dolazi u pratnji, tražila se policijska pratnja od granice, vrijeme prelaska granice, osobe koje su u delegaciji i to se tako radi", pojasnio je Božinović.

Istaknuo je da srpska diplomacija ima dugu tradiciju da ne bi znala za ovakav način kako se najavljuje posjet i to neformalno.
"Mi to ne doznajemo službenim putem, osobe koja je više rangirana od potpredsjednice Vlade, to tako ne ide. Dajem samo elemente da možete zaključiti. S jedne strane - dvije stranice note o dolasku potpredsjednice Vlade, a s druge strane o dolasku predsjednika Republike – ništa",  zaključio je Božinović.

PVRH/HINA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.